Bor Ticaret ve Sanayi Odası Bor İlçesinde faaliyet gösteren esnaf ve kurumlar içerisinde 2010 yılı kurumlar vergisi, gelir  vergisi, en çok istihdam ve ihracat yapan firmalara plaket verdi. Programın sonunda konuklara Bor İlçesinin ünlü çorbası olan,  Arabaşı çorbası ikram edildi.


 
Haber : Selim GÖKEL

Bor TSO Yönetim Kurulu Bor İlçesinde faaliyet gösteren ve alanlarında en çok vergi veren, en çok istihdam ve ihracat yapan firmaların temsilcilerine Bor Şeker Fabrikası Sosyal Tesislerinde yapılan bir törenle plaket takdim etti.

 

Geçtiğimiz gün Bor Şeker Fabrikası Sosyal Tesislerinde yapılan program saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlanan programa;  Niğde Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Adnan Görür, Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Emniyet Müdür Yardımcısı  Köroğlu Kıraç,  Niğde Defterdarı Cabir Döner, Bor İlçe Kaymakamı Muammer Balcı, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Garnizon Komutanı İk.Kıd.Albay Muzaffer Karagöz,  İlçe Müftüsü Sebahattin Kesti, Tabu Sicil Müdürü Şaban Saka, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üst. Halil Özdemir, Askerlik Şube Başkanı Prs.Teğ.Yalçın Uğur Kaymaz, Bor Vergi Dairesi Müdür Birol Alkan, Niğde TSO Meclis Başkanı Mehmet Ayduğan, Niğde TSO Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Uyanık, Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak, Devlet Hastanesi Müdür Rıza Ekinay, Kasaba Belediye Başkanları, İl ve Bor Belediye Meclis Üyeleri, Şeker Fabrikası Müdürü Niyazi Develi, Borda faaliyet gösteren bazı  kurum ve işletmelerin temsilcileri, bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri, parti temsilcileri ile Bor TSO Yönetim Kurulu üyeleri katıldılar.

 

Bor TSO Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Çalapkulu’nun açış konuşmasını yaptığı programda Çalapkulu, kısaca Bor Ticaret ve Sanayi Odası  çalışmalarından bahsederek, oda üyelerinin sorunlarını ve çözüm isteklerini iletti.  

 

Çalapkulu’nun konuşmasının ardından, Bor İlçe Kaymakamı Muammer Balcı’da yaptığı kısa konuşmasında kaymakamlığı süresince edindiği vergilendirme ve mükellef konularında bazı anılarını anekdotlar aktardı ve yurt dışında vergi kaçırmanın mümkün olmadığını ve insanların vergilerini vermekle öğündüklerini ayrıca istihbaratın büyük bölümünün vergiye  dayalı istihbarattan yapıldığını belirtti.

 

Niğde İl Defterdarı Cabir Döner ise konuşmasında son zamanda kamuoyunda çokça konuşulan Maliyeden gönderilen mektuplara dikkat çekti ve artık dijital ortama geçildiğini banka işlemlerinin artık anlık olarak takip edildiğini araç alan, satan yada ev alan satanların düzenli olarak takip edildiğini buna göre kayıtlar tutulduğunu söyledi.

 

 

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’ta yaptığı kısa konuşmada, Borlu iş adamlarından ve Niğde Üniversitesi Rektörü Adnan Görür’den Bor İlçesine  fakülte yapımına destek istedi. Bu konuda yaptığı konuşma salonda bulunanlardan büyük alkış aldı.

 
 

Niğde İl Emniyet Müdür Yardımcısı Köroğlu Kıraç’a doğum günü olması nedeniyle bir de pasta süprizi yapıldı. İki yıl Bor İlçesinde görev yapıp Niğde Emniyet Müdür Yardımcılığı görevine atanan 2. Sınıf Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç,a Bor TSO Başkanı Emrah Çalapkulu,  Bor’daki hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, plaket sundu. Kıraç’ın doğum gününe rastlayan programda bir de sürpriz yapılarak doğum günü pastası kesildi.

 

 

Programda yapılan konuşmaların ardından 2010 Yılı Vergilendirme döneminde Kurumlar Vergisi, Gelir Vergisi rekortmenleri ile en fazla ihracat yapan ve en fazla istihdam yapan firmalara plaket verme töreni yapıldı.

 

Salonda bulunan protokol üyeleri Bor İlçesinde faaliyet gösteren vergi rekortmeni, en fazla ihracat ve en fazla istihdam oluşturan firmaların temsilcilerine  plaket verdiler.

 

2010 Yılı Vergilendirme Dönemi Kurumlar Vergisi Rekortmenleri ;

 

Cemsa İş ve Dış Tic.Ldt. Şti. Temsilcisi Ferhat Sefalı

Çetin Deri İnşaat Gıda Nakliye San. Tic. Aş. Temsilcisi Fatih Tanrıkulu,

Bor Madersan Dericilik Tic. Lmt.Şti Temsilcisi Nurullah Mamak,

Kursan Metal Ltd.Şti. Temsilcisi Seyit Sabırlı

Okçu Madencilik Beton San. Tic.Ltd.Şti Temsilcisi Lütfi Demirsoy,

Bor Beğsan Gıda Tic.Ltd.Şti Temsilcisi Seyit Savur,

Asel Bor Yapı Elektrikli Ev Aletleri İnş. Müh. Ltd.Şti Temsilcisi Emrah Çalapkulu

Kirt Dericilik Müteahhidlik Aş. Temsilcisi Ali Kirt

Sesa Mimarlık, Mühendislik, İnş. Ltd.Şti Temsilcisi Seher Saraçoğlu

Ada Harita Emlak İnş.San.Ltd.Şti. Temsilcisi Daniyal Oral

 

2010 Yılı Vergilendirme Dönemi Gelir Vergisi Rekortmenleri ;

 

Murat Parpucu,
Tuncer Demir
Haluk Çetintürk

Uğur Kemer

Hacı Emin Atlı

Mehmet Bozkuş

Behice Özay

Ahmet Oğuz Cavlaz

Ali Utku Tolu

Yavuz Arıkan

 

İhracat Yapan Kurumlar Vergisi Mükellefi

 

Escom Enerji San. Müh. İnş.Tah.San. Ltd. Şti Temsilcisi Abdurrahman Yılmaz

 

İhracat Yapan Gelir Vergisi Mükellefi

 

Ergin Yüksel

 

En fazla İstihtam Yapan Firmalar

 

Filiz Müteahhitlik Turizm. Temizlik San.Ltd. Şit Temsilcisi Hayri Eriç

Okçu Madencilik Beton San. Tic.Ltd.Şti Temsilcisi Lütfi Demirsoy,

Aspole Beton Yapı Malz. Ltd. Şti Temsilcisi Sabri Baran,
Bor Madersan Dericilik Tic. Lmt.Şti Temsilcisi Nurullah Mamak,
Borpen Plastik Doğrama Yapı Elm. Ltd.Şti Temsilcisi İbrahim Üstüner

 

Yapılan Törenin ardından Bor İlçesinin ünlü  Arabaşı Çorbası hamur eşliğinde ikram edildi.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim