Milletvekillerinden Niğde’de 500 kişi iş imkânı müjdesi



AK Parti Niğde Milletvekilleri Dr. Ömer Selvi ve Alpaslan KAVAKLIOĞLU,Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Niğde’ye 500 kişilikistihdam ödeneği aktarılacağını müjdelediler.

Programın uygulanabileceği alanlar şu şekildedir:

a)      Çevre temizliği

b)      Kamusal altyapının yenilenmesi

c)      Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi

d)      Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda bakım onarım ve temizlik işlerinin yapılması

e)      Restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması

f)       Ağaçlandırma

g)      Park düzenlemesi

h)      Vadi ve dere ıslahı

i)        Erozyon engelleme çalışmaları

 

Selvi konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

 “Hükümetimiz tarafından işsizliği önlemek amacıyla yürütülen TYÇP, oldukça önemli bir projedir.Kamu kurumları, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü aracılığı ile yapacakları projeler kapsamında istihdam gerçekleştirilecektir. Bu sayede hem söz konusu kurumların projeleri hayata geçirilecek, hem ilimizde işsizlik oranı azalacak ve ciddi bir ekonomik girdi elde edilmiş olacaktır. İlimiz söz konusu proje kapsamında değerlendirilmemiş olmasına rağmen, ortak girişimlerimiz ve çabalarımız neticesinde, ilimize ödenek sağlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk ÇELİK’in şahsında tüm bakanlık teşkilatımıza teşekkür ediyoruz.”

 

Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yerdi;

“TYÇP, işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde işsizlerin kısa süreli istihdam ve eğitimini amaçlayan, doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesini sağlayan program olup,ekim ayından itibaren geçerli olmak üzere dokuz ay süreli uygulanması planlanmaktadır. Niğde’mizde hayata geçecek bu uygulamanın ilimiz ekonomisine yaklaşık 6 milyon TL’ lik bir katma değer oluşturacaktır. Bu uygulamanın ilimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.”

 

 

Editör: TE Bilişim