Niğde Belediyesi Ramazan akşamlarını manevi yönden zenginleştirmek ve vatandaşlara huzur dolu saatler yaşatmak amacıyla Ömer Halisdemir Meydanına kurduğu Ramazan Sokağı ve etkinlik çadırına vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Niğde Şehit Ömer Halisdemir Meydanı’nda kurulan Ramazan etkinliği çadırlarında Ramazan ayı boyunca geleneksel Türk Gölge oyunu olan Hacivat Karagöz, çeşitli konularda söyleşi ve dinletiler Kur'an-ı Kerim tilavetleri, sema gösterileri, sohbet ve şiir dinletileri, tasavvuf musikisi konserleri ile tiyatro ve stand-up gösterileri yer alacak. Ramazan sokağı çadırında ise yöresel ürünler sergileniyor.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “ buradan tüm hemşerilerimizin Ramazanının en içten dileklerimle kutlarım. İnşallah 28 gün boyunca Ramazan ayının rahmetinden ve bereketinden faydalanırız. Biz Niğde belediyesi olarak Ömer Halisdemir meydanında iki adet çadır kurduk. Burada kurduğumuz çadırlarda amacımız eski Ramazanları yaşatmak ve çocuklarımıza Ramazan ayını sevdirmek istedik. Çadırımızın birinde Ramazan Sokağı, birinde ise Ramazan etkinliklerimizi gerçekleştiriyoruz. Ramazan sokağımızda öncelikle Niğde esnafımıza öncelik vermek istedik. Ramazan Ayına özel tatlılar, pastalar veya yöresel ürünler olmasını istedik. Vatandaşlarımızın akşam vakti iftardan sonra yürüyüş yapabilecekleri, rahatlayabilecekleri, çocuklarıyla vakit geçirebilecekleri bir ortam hazırlamak istedik. Yani elimizden geldiği kadar ilimizde eski Ramazanları yaşatmaya çalıştık. Özellikle Ramazan etkinliği çadırımızda orta oyunlarla, Hacivat karagözle daha sonra ramazan ayının ruhuna uygun olarak söyleşilerle, ilahilerle ve kuran tilavetleriyle ramazan ayının dolu dolu yaşanmasını istedik ilimizde. Tabii seçimden sonra fazla vaktimiz yoktu. Bir ay gibi kısa bir sürede hazırladık. İnşallah vatandaşlarımızda beğenmiştir” dedi.
 
 
 
Editör: TE Bilişim