Vali Necmeddin KILIÇ geçtiğimiz haftasonu Niğde İl Özel İdare Sekreterliğini  ziyaret ederek brifing aldı. Genel Sekreter Ali NEBOL'ün  yanısıra tüm şube müdürlerinin hazır bulunduğu brifingde Vali KILIÇ; tüm şube müdürleri ile yakından ilgilendi ve yapılabilecek çalışmalar üzerinde fikir alışverişinde bulundu.


Vali KILIÇ; daha çok çalışılması gerektiğini vurguladığı değerlendirmesinde;

"Bizim en büyük hedefimiz insanların refah içerisinde yaşamasını sağlamaktır. Bunun için çok çalışacağız. Bürokratik engellere takılmadan vatandaşlarımıza en iyi hizmeti götüreceğiz. Niğde İl Özel İdaresi  başarılı bir özel idaredir. Bu haliyle devraldığımız özel idareyi daha zengin bir konumda ve daha iyi hizmetler verir konumda bırakmak için çalışmalar yapacağız.

Köylerin genel durumuna bakıldığında temel sorunlarını halletmiş. İçme suyu, kanalizasyon, yol... Ancak, yeni projelerle vatandaşların karşısına çıkacağız. Her alanda adaletli olacağız ve hizmetlerimizde bunu temel prensip olarak kabul edeceğiz." dedi.

            Köylere Çöp Toplama Hizmeti Müjdesi

            Kısa vadede köylerin çöp toplama hizmetini halledeceklerini vurgulayan Vali KILIÇ bunun için gerekli altyapı çalışmalarının ve projelendirme çalışmalarının tamamlandığını belirterek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde girişimleri olacağını kaydetti.

            Suyun Bir Damlasını Boşa Akıtmayacağız

Tüm il genelinin tekrar taranarak en küçük göze, pınar gibi su kaynaklarının kaydedileceğini ifade eden Vali KILIÇ; "Suyun bir damlasını bile boş yere harcama lüksümüz yok. Su İç Anadolu Bölgesi için son derece kıymetli. İl genelini tarayacağız. En küçük göze, pınar, dere ne varsa bunların gerekli ölçümlerini yapacağız ve uygunluğuna göre Büyük yada küçük ölçekli gölet yaparak üreticinin hizmetine sunacağız. Niğde tarım şehri ve tarım da verimin anahtarı da su." dedi.

            Köylülerimizle Sürekli Diyalog Halinde Olacağız

Vali KILIÇ ihtiyaçların yerinde analiz edilmesine de vurgu yaparak, "Sahaya çıkacağız. Ben ve tüm arkadaşlarım sahada olacağız. Sorunları analiz edip kısa sürede çözüm üreteceğiz. Sorunlar yerinde çözülür." dedi.

           

            Jeotermal Potansiyel Gözardı Edilemez

Niğde İli'nin bir şansının da jeotermal potansiyeli olduğuna vurgu yapan Vali KILIÇ bu yönde Bakanlıklar düzeyinde girişimleri olacağını ve jeotermalin farklı kullanım sahalarının da Niğde'de uygulanmaya başlanması için çalışmalar yapılacağını dile getirdi.


            Ödenek Sıkıntısı Çekmeyeceğiz Zengin Bir Ülkeyiz

Türkiye'de geçmiş yıllarda olduğu gibi Devlet eliyle yapılan bir inşaatın yıllarca sürmediğini hatırlatan Vali KILIÇ; "Zengin bir ülkeyiz. Tabi kaynaklarımız var. Ödenek açısından sıkıntı yaşamayacağız. Rantabıl projeler olduğu müddetçe uygulamayla koymamak için hiç bir sorunumuz yok. Amaç Niğde'yi bir adım ileriye taşıyabilmektir." dedi.

Vali KILIÇ brifingin ardından çalışanlara yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederek kurumumuzdan ayrıldı.

            

Editör: TE Bilişim