Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer; Çok kısa sürede çözüm üretilmezse üretici ekim yapamayacak” dedi.

Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer  Niğde Çiftlik İlçesi Kula köyünde patates depolarını gezdi. Çiftlik İlçe Başkanı Turgay Yıldız  ile Kula köyüne gelen  Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  köyde vatandaşların sorunlarını dinledi. Köy bozuk yollarından şikayetçi olan vatandaşlar “Asıl sorunumuz  patates ürünü depoda kaldı. Alıcı yok. Maliyetinin altında dahi alan olmadığından çok zor durumdayız. Ton başı elli lira teşvik için tüccar bölgeye gelmez. Bu ürün böyle çürürse ekim dikim yapamayacağız “dediler.

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  üreticinin zor koşullarda  toprağını işlediğini, yanlış tarım politikaları nedeni ile üreticilerin mağdur olduğunu belirtip, “Konuyu Meclise taşıdım. Bakan ile iki kez görüştüm. Bütçe komisyonunda ve bütçe görüşmelerinde de durumu yetkililere anlattım. Patates için 50 lira  dış satım teşviki mutlaka 50 dolar olmalıdır. Ürünün çürümeye başladığını yerinde gördüm. Vatandaş çok zor durumda, mutlaka kısa sürede çözüm üretilmelidir.   Gübre ,mazot, elektrik gibi girdiler pahalı. Vatandaş ne yapacağını kara kara düşünüyor.  İlk anda büyükşehir belediyeleri eli ile bu patates alınıp satılmalıdır. Aracılar eliyle vatandaş pahalı ürün alıyor, üreten ise ürününü satamıyor. Bu durum hem üretenin hem satın alanın mağduriyetini yaratıyor.  Tarımda mutlaka planlı bir  ekim  süreci oluşmalı ve Niğde İline mutlaka entegre bir tesis kurulmalıdır”dedi.

Niğde milletvekili Ömer Fethi Gürer  köyde patates depolarını gezdi. Ürünün  durumunun birkaç haftalık dayanım noktasında olduğu için derhal çözümün şart olduğunu ifade etti.

http://www.borhaber.net/ekonomi/uretici-patates-ekemeyecek-h19731.html

Bor Haber tarafından gönderildi 15 Mart 2016 Salı
Editör: TE Bilişim