Ulukışla ilçe belediyesinde işçiler belediye başkanlığı için aday olmayacağını açıklayan Ulukışla belediye başkanı Hacı Avşar ile son kez toplu iş sözleşmesi imzaladılar.



Belediye iş sendikasının üç yıl örgütlü olduğu Niğde’nin Ulukışla ilçesinde belediye başkanı hacı Avşar ile Niğde belediye iş sendikası şube başkanı Şaban Özkaymak arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı. Üç yıl süreli olan TİS toplam 30 işçiyi kapsıyor. İmzalanan sözleşme ile işçilere seyyanen aylık 300 lira zam yapıldı. Yapılan zam oranı sendikanın isteği ile direk günlük ücretlere yansıtıldı. Ayrıca işçiler her ay 600 tl sosyal paket yardımı ve yüzde 10, yüzde 15 ile yüzde 25’lik dilimler halinde sorumluluk zammı almaya devam edecekler.

Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Şaban Özkaymak; “Türkiye’de eşine ender rastlanan yani burada Ulukışla belediyesi önünde bir eylem yapmıştık. Eşine ender rastlanan diyorum, çünkü biz işçiler olarak eylem yaptık başkanımız da bize destek verdi yani işveren destek verdi. Burada toplu iş sözleşmesi için bir araya geldik. Biz sendika olarak şunu söylüyoruz, toplu iş sözleşmesi sadece zam almak değil. Çünkü yasakların önümüze engel olduğu taşeronlaşmanın köleleşmenin çağdaş köleleşmenin alıp başını gittiği örgütlenmesini her tarafta yasaklandığı maalesef ülkemizde bizler bir iş yerinde eğer toplu iş sözleşme imzalanıyorsa bunu büyük bir başarı olarak görüyoruz. Bir işyerinde toplu iş sözleşmesi imzalamak başlı başına bir başarıdır. Tabii yine toplu iş sözleşmelerinde Ulukışla belediyesi ses getirdi. Ulukışla’nın mücadeleci ruhu. Bizim ömrümüz boyunca örnek alacağımız bir yer oldu Ulukışla. Tabii Ulukışla’nın simgeleşmiş ruhu hiç unutulmayacak. Bu toplu imza törenini nezaketen ben imzalamayın gelecek belediye başkanımız imzalasın dedi. Yine başkanımız işçi dostu olması bu toplu iş sözleşmesini imzalamasına neden oldu. Ulukışla belediye başkanımız seçimlere az kala işçi arkadaşlarımıza giderayak yaptı gene bir iyilik. Ben işçi arkadaşlarım adına Ulukışla belediye başkanımız Hacı Avşar’a teşekkür ederim” dedi.

Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar; Ben kendim işçilikte yaptım sendikacılık yaptım. Burada işçi arkadaşlarımızı mağdur etmek istemedik. Ulukışla’nın da bazı zorlukları da var. Burada vatandaşa karşı bizim yüzümüzü güldüren ilçemize hizmet veren, çöpünü, yolunu süpüren bu arkadaşlarımızın gönlümüzden geçer daha iyi imkan verelim ama biz elimizdeki kısıtlı imkanlarla bütçeyi zorlayarak arkadaşlarımıza zamlarını yaptık" diye konuştu

Ulukışla Belediyesi İşçileri ve Belediye İş Sendikası olarak Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar’a Emekçi Dostu ödülü verdiler. Niğde’de ilk defa bir belediye başkanına emekçi dostu ödülü verildi. 






Editör: TE Bilişim