İl Özel İdaresi tarafından Ulukışla Ziraat Odası Başkanlığı’na Taş Toplama Makinesi alındı.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ulukışla Ziraat Odası Başkanı Ali Emin Uğurlu, Ulukışla genelinde 250 bin dekar alan bulunduğunu, bunun yaklaşık 100 bin dekarının taşlık halde olduğunu söyledi. Uğurlu, "İlçe genelinde ekilebilir arazilerin hemen hemen yarı yarıya taşlı olmasından dolayı tarımsal faaliyet oldukça zor şartlarda yapılmaktadır. Yoğun olan bu taşlar sebebiyle çiftçilerimiz gerek ekim dikim gerekse hasat sırasında toprağı işlemekte zorlanmakta ve verim düşüklüğü yaşamaktadır. Bütün bu sıkıntılara çözüm olarak odamız talebi üzerine İl Özel İdaresinden oda adına 27 bin TL’ye taş toplama makinesi alınmıştır. Bu konuda emeği geçenlere, Sayın Genel Sekreter Muhittin Şahin’e ve İl Özel İdaresine çok teşekkür ediyoruz. Makinemiz Ulukışla çiftçisine hayırlı olsun” diye konuştu.
Genel Sekreter Muhittin Şahin ise, “Çiftçilerimiz hizmetinde kullanılmak üzere alınan bu taş toplama makinesi sayesinde çiftçilerimizin tüm bu sıkıntıları büyük ölçüde hafiflemiş olacaktır. Bu makine sayesinde çiftçiler yapacakları tarımsal çalışmalarda yüzde 40-50 civarında verim alacak, tarım çalışmaları daha kolay hale gelecektir” dedi.
Daha sonra Genel Sekreter Muhittin Şahin, İl Genel Meclis Üyeleri Ali Uğurlu, Birol Önder ve Ziraat Odası Başkanı Ali Emin Uğurlu Taş Toplama Makinesi önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler…
 
Editör: TE Bilişim