Ulukışla Ziraat Odası, Adana’da düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nı yaklaşık 150 çiftçiyle ziyaret ederek adeta çıkartma yaptı. 
Ulukışla Ziraat Odası Başkanı Ali Emin Uğurlu, İl Genel Meclis Üyesi Ali Uğurlu, Ziraat Odası Meclis Başkanı Şehzade Kandemir, Oda Sekreteri Mustafa Yıldız, bazı köy muhtarları ile odaya kayıtlı çiftçiler Adana’da düzenlenen 4. Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarına katıldı. 
Ulukışlalı çiftçilerin yoğun ilgi gösterdiği tarım fuarında, Tarımsal Mekanizasyon ve Teknolojileri, Traktörler, Tarım Makineleri Yan Sanayi, Su ve Sulama Teknikleri, Gübreler, Tohum, Fide, Fidan ve Bahçecilik, Bahçe Ekipmanları, Zirai İlaçlar, Tarımsal Kimya Ürünleri, Hayvancılık, Hayvansal Üretim Makineleri ve Yem Sektörü gibi standlar gezildi. 
Bu tür fuarlarda piyasaya sürülen ve sergilenen yeni ürünler hakkında bilgi alışverişi yaptıklarını belirten Oda Başkanı Ali Emin Uğurlu, “Fuarda sergilenen makine ekipman, damlama sulama sistemleri ve meyve fidanları hakkında bilgiler aldık.  Tarım ve hayvancılık üzerine gelişen en son teknolojilerin sergilendiği bu organizasyonların bölge çiftçimizin ufkunu genişlettiği, tarım alanında son gelişmelerin ve teknolojinin yakından takip edilmesi bakımdan çok önemli” diye konuştu. 
Tarım fuarına en çok çiftçiyle katılım gösteren Ulukışla Ziraat Odası göz doldurdu. Bir firma yetkilisi, “bu organizasyonu yapan, vesile olan, bu kalabalığı buraya getirenlere teşekkür ediyoruz” dedi… 
Adana Tarım fuarına katılan bazı çiftçiler Ziraat Odasının düzenlemiş olduğu tarım gezilerinden duydukları memnuniyeti şöyle dile getirdiler.  
Fevzullah Güloğlu
Handeresi Köyü Muhtarı, Çiftçi
“Gelişen teknolojiyi görmek, incelemek amacıyla köyümde ki diğer çiftçilerle birlikte bu fuara geldik. Ziraat Odasının bu tür tarım fuarlarına katılmalarını destekliyorum. Oda başkanı Ali Emin Uğurlu’ya teşviklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” 
Ülfet Keçeci
Tepeköy – Çiftçi
“Çiftçilikle ilgi son teknolojileri görmek amacıyla katıldım. Ziraat Odasının bu organizasyonları bizler için çok faydalı. Önceleri böylesi fuarlara katılmazdık. Şimdiki başkan uzak yakın tüm fuarlara katılmamızı sağlıyor. Çiftçilik konusunda ufkumuz genişledi. Ziraat Odasına teşekkür ediyorum.”  
 
Hasan Karaağaç
Tepeköy – Çiftçi
“İşim gereği fuarda traktörlere ve diğer ekipmanlara bakmaya geldim. Bu fuar ufkumuzun genişlemesine neden oluyor. Ziraat Odamızın bu tür gezileri, faaliyetleri yaparak çiftçimizi bilinçlendirmesi çok güzel. Fuarlara katılmamız çok güzel. Başkan Ali Emin Uğurlu’ya ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” 
Emin Çelik
Güney Köy – Çiftçi
“Tarım Fuarına yenilikleri görmeye geldim. Çok güzel yeni traktör ve donanımlarını görme imkânım oldu. Ziraat Odasının bu organizasyonlarından memnun oldum. Biz daha önce bu tür fuarlara katılmazdık. Şimdi ise her fuara katılarak bilgimizi görgümüzü arttırıyoruz. Bu konuda ziraat odası başkanımıza çok teşekkür ediyorum.”
Editör: TE Bilişim