Niğde’nin Ulukışla İlçesinde yılan hikayesine dönen, TOKİ Konutlarının yapımı için tekrar başa dönüldü.
Niğde’nin İlçeleri arasında Toki Konutlarının olmadığı tek ilçe Ulukışla’da konut yapımı için uzun zamandır çalışmalar yapılıyordu. Ancak konut maliyetlerinin yüksek çıkması Ulukışlalı vatandaşlarımızı umutsuzluğa sevk etmişti.
Aylar önce, Ulukışla İlçesi’nde TOKİ konutları yapımı için Meslek Yüksek Okulu civarında arsa gösterilmiş arsanın kot farkından,  iki bodrum katının olabileceğinden dolayı konut maliyetinin fazla çıkması Ulukışlalıların tepkisini çekmişti.
Ulukışla’da Toki Konutlarının yapılabilmesi ve bu konudaki sorunların çözümü için Ulukışla Kaymakamı Ozan Gazel   yeni arsa konusunda arayışlarının devam ettiğini belirtti.
Kaymakam Gazel “ Gösterilen yerlerde düşünülen konutların çift bodrumlu olması nedeniyle maliyet yükseliyor. Yeni bir yer arayışına başladık. Çövek civarında bulunan 20 dönümlük bir alanı TOKİ’ye önereceğiz. Uzmanlarla bir araya gelerek, TOKİ konusunu görüşeceğiz. Bu arada vatandaşın “TOKİ konutları yapsın biz alalım” gibi düşüncesini TOKİ kesinlikle kabul etmiyor. Ön ödemeli bir talebe sıcak yaklaşım göstereceğine inanıyorum” dedi.













Editör: TE Bilişim