Niğde’de döviz bürosu işletme sahibi Özdal Özalp, ülkemizde her zaman olduğu gibi ne yazık ki altın ve döviz en güvenilir yatırım aracı olarak gözüküyor. Dövizin şuaralar yerinde dalgalanmalar yaşadığını ve seçim sonuna kadarda dolardaki dalgalanmaların devam edeceğini belirtti.

Erhan Adem, Niğde'de mera alanının JES projesi için kullanılmasını eleştirdi Erhan Adem, Niğde'de mera alanının JES projesi için kullanılmasını eleştirdi

Ülkemizde döviz ve altın en güvenilir yatırım aracı olarak görülüyor diyen Özalp; “ Döviz Kurları Uzun zamandır Merkez Bankası'nın almış olduğu kararlar kur korumalı mevduat ve banka denetleme kurulunun almış olduğu tedbirlerle gayet yerinde sayıyor ve  müdahalelerle fiyat kontrolü sağlanmakta. Yalnız son dönemlerde Merkez Bankası’nın tekrar faizleri kur korumalı da üst seviyeyi serbest bırakmasıyla birlikte bir miktar düşmesine rağmen dolar tekrar Ay sonu olmasına rağmen yükseliş ufak tefek yükselişte, ufak tefek düşüşler kaybederek hareketine devam ediyor. Bu hafta FED ’in ve Avrupa Merkez Bankası ECV’nin faiz kararları gelecek. Onları gündeminde takip edeceğiz.  FED'in beklenenin altında ya da üstünde bir faiz kararı vermesi dolarda oynaklığa Avrupa Merkez Bankası'nın da aynı şekilde faizlerde beklenenin altında veya üstünde bir faiz kararı oynaklığa sebep olabilir kurlarda. Onun dışında fazla bir beklenti Yok. Kurlar uzun zamandır sabit bir şekilde üç beş kuruş üç beş kuruş düşerek hareket etmektedir” dedi.

Altın Son Dönemde Artışta

Özalp; “Altın son dönemde dolara nazaran biraz daha iyi hareket etti. Nedeni de Amerika'daki enflasyonun düşüklüğü ve Amerika'nın faizleri fazla arttırmayacağından kaynaklı bir yükseliş kaydetti. ONS Fiyatı yükseldi. Öyle olunca yatırımcı biraz daha altına daha çok güvenmeye başladı. Ama yine de ülkemizde ne yazık ki döviz ve altın en güvenilir yatırım aracı olarak görülüyor şu anda. Yatırımcılar ikisini tercih ediyor” dedi.

Editör: TE Bilişim