Fatih Ergin / Yeniçağ

Türkiye’nin dünyaca ünlü halı markası Koyunlu Halı’yı bünyesinde bulunduran dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. 2020’de yapılan seçimli genel kurulda 2 yıllığına yönetim kurulu başkanlığına seçilen Hasan Türkeş başkanlığındaki yeni yönetim Temmuz 2021’de şirket faaliyetlerinin Sermaye Piyasası Kurulu’na bildirilmesi için genel kurul toplantısı yaptı.

Ancak bu genel kurul, görülmemiş bir olaya ev sahipliği yaptı.

Toplantı gündeminde seçim maddesi olmamasına rağmen İstanbul’dan geldiği belirtilen bir grup, divan başkanlığına seçim maddesi de eklettirdi. Söz konusu grup, BİRKO AŞ’de finansal durumun kötüye gittiğini öne sürerek divan başkanlığından yeni yönetim kurulu başkanının seçilmesi talebinde bulundu.

Bu talebi olumlu karşılayan divan başkanlığı genel kurula seçim maddesi ekledi ve yönetimin azledilmesi ile ilgili oylamayı da kabul etti.

Yapılan seçimde mevcut yönetimin azline ve yeni yönetimin seçilmesine karar verildi. Genel Kurulda Mehmet Bedir başkanlığında yeni yönetim kurulu oluşturuldu.

TÜRKEŞ: İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR. MALİ TABLOYU DÜZELTTİK

BİRKO’nun yönetim kurulu başkanlığından azledilen Hasan Türkeş ise, Niğde 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak Genel Kurulda alınan kararlar hakkında yürütmenin durdurulması talebinde bulundu.

Türkeş, yönetimin azlini gerektirecek bir finansal tablo olmadığını belirterek, iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve genel kurulda alınan kararların yasaya aykırı olduğunu ifade etti. Mahkeme, Türkeş’in talebi hakkında 8 Eylül 2021’de karar verecek.

'IBAN’a at' dönemi bitiyor 'IBAN’a at' dönemi bitiyor

Türkeş, BİRKO’nun kendilerinde önceki dönemde her geçen yıl kötüye gittiğini ancak kendi dönemlerinde borçlarını ve işçi maaşlarını ödeyebilecek duruma geldiğini ifade etti. Türkeş, şirketin satış ve karlılık oranını artırdıklarını da belirtti.

AKP’Lİ ESKİ VEKİL İLE BİRLİKTE MANİPÜLASYONDAN YARGILANMIŞTI

BİRKO’nun yönetim kurulu başkanlığına seçilen Mehmet Bedir ise, AKP eski Rize Milletvekili ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) eski Başkanı Ali Bayramoğlu ile birlikte SPK’nın manipülasyon suçlamasıyla 2014’te hakim karşısına çıkmıştı.

Diğer yandan, Isparta bölgesinde binlerce ortağın alın terinin bir araya gelmesiyle kurulan ve yıllarca bölgeye büyük katkı sağlayan Diriliş Tekstil’in Mehmet Bedir’in eline geçtikten sonra en sıkıntılı dönemini yaşadığı iddia edildi.

Kaynak: www.yenicaggazetesi.com.tr   HABERİN LİNKİ İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim