Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Niğde'de, 304'ü yoksullara bedelsiz dağıtılmak üzere toplam 852 konutluk iki projeyi hayata geçiriyor.
 
Niğde Belediye Başkanı AK Partili Faruk Akdoğan, iki ayrı kategoride ve iki bölgede yapılacak TOKİ uygulamaları ile kentin vizyonunun değişeceğini söyledi. Akdoğan, ilk aşamada yer alan 304 konutluk projenin ihalesinin tamamlandığını, yer tahsisi yapılan firmanın inşaat çalışmalarına başladığını kaydetti. Akdoğan, "Sosyal amaçlı yapılan bu konutlardan faydalanacak yeşil kartlı veya ihtiyaç sahibi vatandaşların cebinden tek kuruş çıkmayacak. 304 konut yoksul vatandaşlara bedelsiz dağıtılacak" dedi.


45 metrekare olarak inşa edilecek konutların 2011 yılı sonunda bitirilip, hak sahiplerine dağıtılacağını dile getiren Akdoğan, ikinci kategoride yer alan ve alt gelir gurubunu kapsayan 548 konutun da aylık 100 lira ödemeyle alt gelir grubuna dağıtılacağını söyledi. Faruk Akdoğan, alt gelir grubunu 548 konutluk uygulamanın ise yeni şehirlerarası otobüs terminali ile Polis Okulu arasındaki 100 dönümlük arazi üzerine kurulacağını kaydetti. Akdoğan, Bu çalışmayla ilgili TOKİ ile aramızda olan tüm yazışmalar tamamlandı. İhaleyi alan firmalarla ilgili ön soruşturma yapılmakta, bu ay sonunda ilgili firmaya yer tahsisi yapılarak inşaata başlanacak" diye konuştu.


BAŞVURULAR YAKINDA


Faruk Akdoğan, her iki kategoriyle ilgili önümüzdeki günlerde başvuruların başlayacağını da belirtti. Akdoğan, konutların kimlere verileceği konusunda ise, "Bu konuda ne belediyemiz, ne TOKİ, ne Halk Bankası ne de bir başka kurum hiç kimseye söz vermemiştir, söz vermeye de hakkımız ve yetkimiz bulunmamaktadır. Başbakanlık ile yapılacak protokollerin ardından hak sahiplerinin başvuru özellikleri belirlendikten sonra kayıtlar alınacaktır. Müracaat sayısı konut sayısını geçerse hak sahipleri kura çekilerek belirlenecek" dedi.
 
Editör: TE Bilişim