Türkiye'de ''beyaz altın'' olarak da bilinen salebin fiyatı dudak uçuklatıyor. Kışın hastalıklarla savaşırken en büyük yardımcınız olan Salep fiyatları ile el yakıyor. Kış mevsiminin en aranan içeceklerinden biri olan salep altın fiyatlarıyla yarışır hale geldi.

Kış aylarında grip, nezle, öksürük ve soğuk algınlığı gibi birçok hastalığa faydası olan, tam bir şifa deposu olarak bilinen salebin fiyatı şu günlerde kilo fiyatı çeyrek altından daha pahalı.

Soğuk havalarda sıcak içeceklere olan talepler çok daha fazla artıyor. Hastalıklarından korunmak, bağışıklığı güçlendirmek için çeşitli içecekler bulunuyor. Doğada zor bulunan ve beyaz altın olarak bilinen o içecek vücudu hastalıklara karşı zırh gibi koruyor. Faydasını duyanlar mutfaklarından eksik etmiyor. Soğuk havaların vazgeçilmez içeceği olan salep doğada çok zor bulunması ve toplanması ile yapımının emek gücüne dayalı olması dolayısıyla kilosu şu günlerde 2 bin 500 liraya kadar dayandı.

DOĞAL BİTKİLER HASTALIKLARA YAKALANMA RİSKİNİ AZALTIR

Niğde’de yaklaşık 10 yıldır aktarlık yapan Mustafa Gül, havanın soğumasıyla birlikte satışlarda artış yaşandığını söyledi. Gül; “ Doğal bitkiler, yada diğer adıyla şifalı bitki kullanımı insanlarımızın olası hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Özellikle bu aylarda görülen, gribal enfeksiyon hastalıkları tedavilerinde antibiyotik yerine bitkisel ürünleri kullanmayı tercih ediyor. Şuan en fazla tercih edilen bitkilerin başında ıhlamur, kuşburnu, zencefil, zerdeçal, narçiçeği, ada çayı, tarçın kabuğu geliyor. Soğuk havaların gelmesiyle birlikte kış ayının içeceği olan ve salep’ in fiyatı 2 bin 500 TL’ye satılıyor.

KIŞ AYLARININ VAZGEÇİLMEZİ CEP YAKIYOR

Kış aylarının vazgeçilmezi olan salep doğada çok zor bulunması ve toplanması ile yapımının emek gücüne dayalı olması dolayısıyla kilosu 2 bin 500 liradan alıcı buluyor. Salep kış aylarının en güzel içeceğidir. Yaz aylarında da dondurma yapımında kullanılan bir üründür.

SALEBİN FAYDALARI

Geçen yıla göre kurban fiyatları yüzde 100 arttı Geçen yıla göre kurban fiyatları yüzde 100 arttı

Kabızlık ve şişkinliği giderir, Sindirimi kolaylaştırır, Hemoroid şikâyetlerinin azaltılmasında etkin rol oynar. Hafızayı ve zihni güçlendirir, Göğüs hastalıklarını giderir, Basur hastalığının tedavinde kullanılır, Öksürük ve bronşiti giderir. Adet düzensizliğine iyi gelir, Cinsel gücü artırıcı özelliktedir, Yağ yakma hızını arttırır, Vücudun ısınmasını sağlar, Şekeri çıkarmadan vücudun tatlı ihtiyacını karşılar.

Editör: TE Bilişim