Niğde Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Mustafa Sağ, Niğde’de üreticilerinin   ürünlerinin para etmemesi nedeniyle borçlarını ödeyemediğini söyledi.

2012 yılında çiftçilere 4 milyon 840 bin kredi verdiklerini ifade eden Sağ, bu yıl bu rakamın 6 milyon TL’ye ulaşacağını tahmin ettiklerini belirtti.


Tarım Kredi Kooperatifi’nin faaliyetleri hakkında bilgi veren Kooperatif Müdürü Sağ; “

Niğde’ye bağlı 13 tane yerleşim birimine hizmet etmekteyiz. Gümüşler, Sazlıca, Ovacık Kumluca, Taşlıca, Hacıabdullah, Güllüce, Yeşilburç ve Hançerli olmak üzere. Bugüne kadar verdiğimiz kredilerin tamamı 4 milyon 840 bin TL’dir.  850 bini  yatırım ve  işletme kredisi olarak verdik. Kooperatife 508 tane kayıtlı ortağımız var. Bunun 250’si faal ortağımız. Devletin çıkarmış olduğu indirimli kredilerden de yararlanmaktadırlar. Bunun yanında yüzde 25 indirimli kredilerimizde mevcuttur” diye konuştu.


Mustafa Sağ, " Hedeflerinin çiftçiye 6 milyon TL kredi vermek olduğunu dile getiren Sağ; “ Yıllık 1500 tona yakın gübre dağıtıyoruz. Yüz bin litreye yakın mazot veriyoruz. Bin 200 tona yakın karma hayvan yemi veriyoruz. Yatırım kredisi olarak bu sene hayvancılıkta düşünüyoruz. Diğer zirai aletlerini temin ediyoruz. Ortağın durumuna göre indirimli indirimsiz yardımcı oluyoruz. Bu sene kararname ile sigorta yapmak zorunlu oldu. Şuanda sıkıntımız üreticilerin ürettikleri malların para etmemesidir. Şuana kadar icraya verdiğimiz bir ortağımız yok. Şuan 2011 yılından 350 milyar alacağımız var. Borçlar konusunda ortaklarımızla görüşüyoruz karşılıklı anlaşıyoruz. Ortağımızı fazla üzmek istemiyoruz anlaşma sağlamaya çalışıyoruz. Hazirandan sonra ihracatımızın açılmasını bekliyoruz. Çünkü bu durum bizi değil tüm Niğde’yi etkiliyor. İnşallah temennimiz çiftçinin ürettiği mal para eder bizde Niğde’de kazanır” diye konuştu.





Editör: TE Bilişim