Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, don afetinden zarar gören patates üreticilerinin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan borçlarının 1 yıl süreyle ertelenmesinin, çiftçiyi bir nebzede olsa rahatlatmasına  rağmen, sadece borçların ertelenmesinin, beklentilerin çok altında kaldığını söyledi. 

Kenar, yaptığı açıklamada, Kasım ayında 
Niğde'de meydana gelen don afeti nedeniyle, Bakanlar Kurulu'nun çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan borçlarının bir yıl süreyle ertelenmesine karar verdiğini anımsattı. 

Borçların ertelenmesinin çiftçiyi bir nebze 
rahatlattığını , ancak bunu yeterli bulmadıklarını ifade eden Kenar, şunları söyledi: 

"Sadece borçların ertelenmesi, çiftçinin beklentilerinin çok altında kaldı. 
Ziraat Bankası başta olmak üzere zirai kredi veren bankaların kredi borçlarını faizsiz veya düşük bir  faizle  en az 1 yıl veya uygun bir döneme kadar borçlarının ertelenmesini, dekar başına nakdi don afeti desteği ödenmesi, MEDAŞ'a olan dönem borçlarının faizsiz veya düşük bir  faizle  en az 1 yıl veya uygun bir döneme kadar ertelenmesi gibi taleplerimiz olmuştu. Hükümet, sadece borçların bir yıl süreyle ertelenmesi şeklinde katkıda bulundu. Çiftçilerimizin mağduriyeti yeniden gözden geçirilerek zararların büyük ölçüde karşılanabilmesi adına desteklenmeli." 

İlgili Haberlerimize Tıklayın

Şafak Gündeme Getirdi, Hükümet Harekete Geçti!

Patates Üreticilerinin Borçlarına Erteleme





Editör: TE Bilişim