Niğde Valisi Âlim Barut kısa adı BEM-BİR-SEN olan Belediye ve Özel İdareler Çalışanları Birliği Sendikası Genel Merkez Yöneticilerini makamında kabul etti.

Sosyal Denge Sözleşmesi (SDS) hakkında bilgi alan Âlim Barut, konuyu yakından takip ettiğini belirterek, Uyum yasaları düzenlemesi içerisinde bu konunun olduğu söyledi.

BEM-BİR-SEN Teşkilatlandırma Genel Sekreteri Medeni Sevinç, Mali Hizmetler Genel Sekreteri Gürkan Alper, Niğde Şube Başkanı Ergün Yılmaz, Niğde Şubesi Sekreteri Hüseyin Uçar,  Mali Sekreteri İlyas Yağız, Vali Barut’u makamında ziyaret etti.

Ziyarette bir konuşma yapan Teşkilatlanma Genel Sekreteri Medeni Sevinç, Sosyal Denge Sözleşmelerinin Türkiye genelindeki bütün belediyelerin tamamına yakınında yapıldığını söyledi. Son günlerde İl Özel İdarelerinde de denge sözleşmelerini yapmaya başladıklarını belirten Sevinç; “Şu ana kadar on ilde Sosyal Denge Sözleşmesi (SDS) yaptık. On beşe yakın ilde de görüşmelerimizle meclis kararı ile onayları çıktı. Bu kervan içerisinde Niğde İl Özel İdarisini de görmek istiyoruz” dedi.

BEM-BİR-SEN Mali Hizmetler Genel Sekreteri Gürkan Alper ise memurlara sosyal ve mali alanda yapılacak iyileştirme ile iş verimini artacağını savunarak sendikalarının “eşit işe eşit ücret” düşüncesiyle hizmet ettiğini vurguladı.

Sendika yetkilileri daha sonra İl Genel Başkanı Erdal Koçyiğit ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol’a nezaket ziyaretinde bulundular.


Editör: TE Bilişim