Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NiTSO) bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler Kurulları’nın ortaklaşa düzenlediği, Niğde Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Niğde Ticaret Borsası ve Niğde Üniversitesi’nin destek verdiği ‘Kır kabuğunu, bir fikir de sen bul’ ödüllü iş fikri yarışması sonuçlandı.


Niğde ticaret odası tarafından düzenlenen yarışma jürisinin belirlediği ilk üçte yer alan yarışmacılardan birinci olan Murat Kaya 10 bin tl ikinci olan yarışmacı Rıfat Samet Kaplan 6 bin tl ve yarışma üçüncüsü Ferhat Sevmez ise 3 tl lik ödülün sahipleri oldular.


Niğde üniversitesi fen edebiyat fakültesinde düzenlenen  Ödül töreni öncesi Ahmet Şerif İzgören “Bir Patrondan İtiraflar” adlı seminer verdi.


Seminerin ardından Yarışmada dereceye girerek ilk üçte yer alan ve jüri özel ödülünü almaya hak kazanan yarışmacılardan birinci olan murat kaya’ya ödülünü Niğde ticaret ve sanayi odası başkanı Serdar Ecemiş, ikinci olan Rıfat Samet Kaplan’a OSB Başkanı Şevket Katırcıoğlu ve son olarak üçüncü olan yarışmacı Ferhat Sevmez’e ödülünü Ticaret Borsası Başkanı Ziya Uyanık takdim ettiler.

Ödül töreni öncesi konuşan Niğde ticaret ve sanayi odası başkanı Serdar Ecemiş;“Kır kabuğunu, bir fikirde sen bul” adlı yeni iş fikri proje yarışması ile daha önce de birçok kez dile getirdiğimiz gibi öncelikli amacımız ilimizde girişimcilik potansiyeli ve değerlerini ortaya çıkaracak en ekonomik, en işlevsel ve yenilikçi iş fikirlerini bulmaktı. Bunların yanı sıra ayrıca, hayatı kolaylaştıracak, ihtiyacı karşılayacak, yatırıma dönüştürülebilecek, yenilikçi ve fark yaratacak fikirleri de bulmayı amaçladığımız, ödüllü iş fikri proje yarışması ile değişik iş fikri projeleri olduğunu gördük. Jürimiz ilk etapta onlarca proje arasından ilk dokuzda yer alan projeleri belirledi ve sözlü mülakata tabi tuttular. Daha sonra ise bu projeler arasından ilk üç projeyi belirlediler. Birinciye 10.000 TL, ikinciye 6.000 TL, üçüncüye 3.000 TL para ödülünün verilmesinin yanı sıra ilk üçte yer alan yarışmacılara ayrıca iş fikirlerini hayata geçirmeleri koşuluyla NiTSO’nun yayınlarında ücretsiz reklam yayınlama ve gelecekte açılması planlanan ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ kursuna ön elemesiz katılma hakkı da verilecektir dedi.



Düzenlenen törenin ardından ise Ahmet Şerif İzgören  “bir patrondan itiraflar” isimli kitabını okuyucularına imzaladı.











Editör: TE Bilişim