Kalkınma Bakanlığı bünyesinde 2008 yılında kurulan Sosyal Destek Programı 2011 kadar (DAP ve GAP)  Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu illerini kapsıyordu.

 

2011 yılından itibaren bazı Akdeniz bölgesi illeri de katıldı. 2013 yılında içinde Niğde’nin de bulunduğu 3 il daha kapsama alındı.

 

SODES istihdam, sosyal içerme, kültür, sanat ve spor olmak üzere üç bileşenden oluşmakta. Bingöl ilinden sadece 2012 yılında 50 proje’ye onay verildi. Gaziantep ilinde ise 100 proje onay aldı.

 

SODES’e Kamu Kurumları, İl-İlçe Özel İdareleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Eğitim Kurumları, Köydes ve Belediyeler proje sunabiliyorlar.

 

Niğde Valisi Alim Barut, kısa adı SODES olan Sosyal Destek Programı’nın Niğde’de de uygulamaya konulacağını açıkladı.

 

 

Vali Alim Barut konu ile ilgili açıklamasında ; 2008 yılından beri bazı illerimizde uygulanmakta olan Sosyal Destek Programı (SODES) bu yıldan itibaren İlimizde de uygulanmaya başlayacaktır.

 

        SODES; istihdam, sosyal bütünleşme, kültür, sanat ve spor alanlarında, yerel düzeyde hazırlanan ve uygulanan projelerden oluşan Valiliğimiz koordinasyonunda yürütülecek olan insan odaklı bir programdır.

 

        Bu programda özellikle dezavantajlı kesimlerde beşeri sermayenin güçlendirilmesi, dezavantajlı kesimlerin ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılmalarının sağlanması, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle çocuk, genç ve kadınların kendilerini daha iyi ifade etmelerine katkı verilmesi hedeflenmektedir.

 

        Projeler Valiliğimizin koordinasyonunda kamu kuruluşları, üniversiteler, il özel idareleri, belediyeler, köylere hizmet götürme birlikleri, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları tarafından hazırlanacak ve yürütülecektir.

 

        Bu projeyi yürütmek üzere Valiliğimizde “SODES Proje Koordinasyon Birimi” kurulmuştur.

 

        2013 yılında SODES kapsamına alınan diğer üç ille birlikte İlimiz için de Nisan ayında proje çağrısı yapılacaktır.

 

        Bu nedenle proje hazırlıklarına şimdiden başlanması daha çok sosyal destek sağlanması bakımından önemlidir.” dedi.

 

 

Sitemiz yazarı Selim GÖKEL  03 Aralık 2012 tarihli “Niğde Neden Böyle” adlı köşe yazısında SODES uygulamasının Niğde’de neden olmadığını yazmıştı. TIKLAYIN

 SODES Resmi İnternet Sitesi için TIKLAYIN






Editör: TE Bilişim