Ahiler Kalkınma Ajansı’ndan hibe kazanan iller ve projeler belli olurken 40 proje ile b aşvuran Niğde’nin 9 Projesi kabul edildi.
 
Ahiler Kalkınma Ajansı, Bölge Planının Devlet Planlama Teşkilatı tarafından onaylanmasının ardından 2010 Yılı Mali Destek Programını açıklamıştı. Kırsal Kalkınma, Tarıma Dayalı Sanayi ve Küçük Ölçekli Altyapı ana başlıklarında mali destek programı açıklayan Ahiler Kalkınma Ajansı, 2010 yılının Aralık ayının ilk haftasına kadar bölgedeki yatırımcılardan gelen proje başvurularını kabul etmişti. Proje başvuruları için sürenin 10.12.2010 tarihinde sona ermesinin ardından TR71 bölgesi illeri Aksaray, Kırıkkale, Niğde, Kırşehir ve Nevşehir‘den toplam 240 proje başvurusu yapıldı. Bunlardan 145 proje kırsal kalkınma, 47 proje tarıma dayalı sanayi, 48 proje de küçük ölçekli altyapı başlıklarından geldi. Bu illerden Aksaray 32, Kırıkkale 82, Kırşehir 28, Nevşehir 57 ve Niğde 40 proje başvurusunda bulundu.


NİĞDE PROJE’DE DİĞER İLLERDEN BAŞARILI


 
    Bir haftalık bir idari kontrol sürecinin ardından değerlendirme süreci başlamıştı. Kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve özel sektörden toplam 35 bağımsız değerlendiricinin görev aldığı değerlendirme süreci ise 10 gün sürdü. Ardından, değerlendirme komitesinin inceleme süreci başladı ve başarılı bulunan projeler ise 19 Şubat 2011 tarihli toplantıda yönetim kuruluna sunuldu.
Yönetim Kurulu yaptığı incelemenin ardından uygun bulunan projeleri onaylarken, Ahiler Kalkınma Ajansı‘nın 2010 Yılı Mali Destek Programından faydalanmaya hak kazanların listesi kesinleşti. Buna göre Aksaray‘dan 8, Kırıkkale‘den 4, Kırşehir‘den 10, Nevşehir‘den 11 ve Niğde‘den 9 proje destek için kabul gördü.
Editör: TE Bilişim