VİDEO GÖRÜNTÜSÜ  AŞAĞIDA 

Niğde’de bu gün patates çiftçileri valilik önünde ve daha sonra Türk Büyükleri heykellerinin bulunduğu meydanda eylem yaptı.

Haber: Selim GÖKEL
Foto-Video: Erdal GÜÇER


 

Bu gün öğleden sonra Niğde Merkez bağlı Orhanlı Kasabası patates üreticileri,  Niğde Valiliği önünde oturma eylemi yapmak istedi. Yaklaşık 200 kadar çiftçi topluca Niğde Valiliği önüne gelerek  valilik bahçesi önünde yere oturarak eylem yaptı.

 Polis geniş güvenlik önlemi aldı

MEDAŞ’ın birikmiş borçlarından dolayı tarladaki trafoları ve elektrik tellerinin sökülmesini protesto etmek için Orhanlı kasabasından Niğde’ye gelerek Valilik önünde oturan yaklaşık 200 kişilik guruba polis müdahale etti. . Polisin uyarıları üzerine Valilik önünden ayrılan üreticiler, hükümet meydanında bir süre bekletildi.

 

İşçi Partisi Niğde İl Başkanı ve yönetimi eylemci çiftçileri dinleyerek onlara tavsiyelerde bulundu, İp Niğde İl Başkanı Z. Cem Yıldırım çiftçilere sorunun çözümü ve örgütlenmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

 

Hükümet meydanında toplanan yaklaşık 200 köylünün adına konuşma yapan Serdar Kaya isimli çiftçi, Orhanlı kasabası olarak Başbakan'a seslerini duyurmak için toplandıklarını belirterek, kasabanın elektriklerinin tamamen kesik olduğunu, çiftçinin tarlasındaki trafolarının söküldüğünü iddia etti.

 

Geçmişte siyasilerin kendilerine oy alabilmek için af vaatlerinde bulunduğunu iddia eden çiftçi Kaya, "Borçlarımızı siyasi çıkarlar doğrultusunda ertelediler, seçim süreci biter bitmez ise para istediler, biz yoksul çiftçiler bir çırpıda nasıl ödeyebilir bu paraları? Elektriğimiz olmadığı için ürünümüzü sulayamıyoruz. Mahsulümüz tarlada yanıyor. Mahsul yanarsa borcumuzu nasıl öderiz” diye konuştu. Kasabanın trafosu sökülünce sağlığı bozulan çiftçiye yerinde müdahale edebilmek için ambulanstan başka aracın gelmediğini söyleyen Kaya, yetkililerden ve Niğde Valisi Alim Barut’tan yardım istedi. Konuşmaların ardından tekrar Valilik binasına yürümek isteyen kasabalılar, tekrar polis engeline takılınca oturma eylemine, yolun ortasında devam etti.

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak Devrede

 

Çifçilerin eylem yapacağını öğrenen CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak öğleyin saat 13:00 gibi Orhanlı Kasabasına giderek  mağdur çiftçileri dinledi, eylem konusunda ikna edemeyen Doğan Şafak, Niğde Valiliği önüne gelen çifçilerin arasından seçtikleri bir heyeti  CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Orhanlı Kasabası'nda oluşturulan bir heyeti, Niğde Valisi Alim Barut ile görüştürerek çiftçilerin sıkıntıları dinlendi.

 

Eylem Akşam Saatlerine kadar devam etti.

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak Medaş Konya Bölge Müdürü Önder Kazazoğlu ile sık sık telefon görüşmesi yaparak, Çiftçilerin elektrik sorununa çözüm bulmaya çalıştı. Medaş Konya Bölge Müdürünün borcunu ödemiş olanlara ve çalışanlarının can güvenliği sağlanması koşulu ile açacaklarını, belirttiğini söyledi. Şafak konunun özelleştirmeden kaynaklandığını, konuya hükümetin ve dolayısı ile Enerji Bakanlığının el koymasını Patates çiftçisinin sorununu çözmesini isteyerek eylemci çiftçilerin evlerine dönmelerini istedi.

 

Şafak’ın çifçilerle konuşmasının ardından eylemci grup akşam saatlerinde dağıldı.

 

 VİDEO GÖRÜNTÜLERİ AŞAĞIDA

 




Editör: TE Bilişim