Niğde'de sivil toplum örgütleri Patateste oluşan sorunları konuşmak amacıyla bir toplantı düzenlendi.


Ziraat Mühendisleri Odası Niğde Şube Başkanı Rasim Yılmaz toplantıda Niğde Patatesinin tanıtımının az olduğunu ve bu nedenle Facebook'ta Niğde patatesinin tanıtılmasını söyledi.


Niğde Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (NESOB) Başkanı Fahri Eker, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Rasim Yılmaz, Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Ecemiş ile bazı belediye başkanları katıldı.


Toplantı öncesi bir konuşma yapan Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, "Toplantımızın amacının Niğde'nin tarım alanında en önemli ve ilimizin ekonomisine yön veren patatesin satış alanında oluşan sorunun bürokratik anlamda çözüm önerileri sunmak ve değerlendirmektir" dedi. Bugüne kadar yaşananları değil de, bundan sonra yapılabilecekleri konuşmak amacıyla toplandıklarını dile getiren Kenar, "Bu sorun yalnızca Niğdeli çiftçimizi ilgilendiren konu değil. Bu konu Niğde'de bulunan odaları ve Niğde esnafını ilgilendiren bir konudur. Herkes bu konuda taşın altına elini koymalıdır. Amacımız bu ve bunun gibi toplantıların yapılarak çözüm önerilerinin bulunduğu bir rapor hazırlamak ve bu raporu ilgili kurum ve kuruluşlara sunmaktır." diye konuştu.


Daha sonra söz alan Ziraat Mühendisleri Odası Niğde Şube Başkanı Rasim Yılmaz ise yılda yaklaşık 1,5 milyon ton patates üreten Niğde'nin en büyük sorununun dış ticarette zayıf kalması olduğunun altını çizdi. Yılmaz, "Patates ihracatında en büyük rakibimiz olan İran'ın ihracatının çok altındayız. Bunun nedeni ise bizim ülkemizde elektrik, mazot ve gübrenin çok pahalı olması İran'da ise çok ucuz olmasıdır" dedi.


"Bir başka sorunumuz ise reklamda yani tanıtımda çok zayıf olmamız" şeklinde sözlerine devam eden Yılmaz, "Yetiştirdiğimiz ürünü tam anlamıyla tanıtamıyoruz. Sosyal medyanın çok geniş alanlara sesleniyor. Gelin patatesimizi sosyal ağlarda Facebook'ta tanıtalım" dedi.


Editör: TE Bilişim