Niğde’nin Bağlama kasabasındaki patates üreticisi Burhan Battal, AKP’ye oy verdiğini söyledi ve isyan etti. Patates üreticisi Battal, “AKP'nin bir numaralı adamıyım ben, 10 senedir burada oy veriyorum, bütün millete rezil oldum” dedi. 

AKP'li Niğde'den iki  milletvekilinin  çiftçiyi umursamadığını, makamlarından dışarı çıkmadığını ifade eden Battal, ürettikleri patatesi 50 kuruştan satamadıklarını ifade etti.

Patates üreticisi Battal şu ifadeleri kullandı: “Buradan bedavaya çal malı götür İstanbul’a, 500 lira maliyeti var. Bizim burada maliyetimiz zaten 1 milyon lira, İstanbul’a götürüyorsun, İstanbul’da satışlar bin lira. Bin 100 lira, 900 liraya kadar patates satılıyor. Burada çiftçinin hali perişan. Ben 10 senedir burada battım arkadaş ya. Bir tane patatesimiz para etmedi. Sayın Cumhurbaşkanımızın ya bilgisi yok ya da bilgileri vermiyorlar ona. Onun bilgisi olsa bir el atar buna. İnanın bu kadar vicdansız değildir Cumhurbaşkanı. Tarım Bakanının ya bu işlerde bilgisi yok ya da bu işi bıraksın arkadaş. Battık ya vallahi battık. AK Parti’nin bir numaralı adamıyım ben. 10 senedir burada oy veriyorum, bütün millete rezil oldum. Sayın Cumhurbaşkanı bizim sesimizi duy. Vallahi battık billahi battık.”

İşte o anlar:

Editör: TE Bilişim