Niğde İl Özel İdaresi’nin hazırladığı turizm'den eğitime, biyoenerji'den, marka tesciline kadar bir çok konuda  İl Eylem Planı hazırlanarak, merkezi Konya’da bulunan KOP Bölge Kalkınma İdare Başkanlığına teslim edildi. 


Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Niğde Valisi Âlim Barut, dört ana başlıkta 213 adet proje fikri oluşturularak Konya ovası Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına gönderildiğini kaydetti. Eylem planın çalışmalarını bundan sonraki süreçte de yakından takip edeceklerini dile getiren Vali Barut, Niğde’nin proje kapsamında hak ettiği yere taşımanın gayreti içerisinde olacaklarının altını çizdi.  

KOP kapsamında ilimizde  bugüne kadar yapılan çalışmaları değerlendirerek sözlerine devam eden Vali Barut şunları kaydetti;“Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın kuruluş amacı Niğde, Aksaray, Karaman ve Konya illerinden oluşan KOP Bölgesi’nde proje uygulamalarını yerinde koordine etmek; bölgedeki kalkınmaya yönelik yatırımların ve projelerin gerektirdiği araştırma, planlama, programlama, projelendirme, izleme, değerlendirme ve koordinasyon hizmetlerinin yerine getirilmesi suretiyle bu projelerin kapsadığı bölgelerin eylem planı aracılığıyla kalkınmasını hızlandırmaktır. 

642 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereğince KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı görev alanında bulunan illerin kırsal ve kentsel tüm alanlarını kapsayacak, bölge planları ve ilgili diğer plan ve programlar ile uyumluluğu gözetilmiş ‘KOP Eylem Planı’ hazırlayacaktır. 

Yapılan bu çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyor eylem planının ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.




Editör: TE Bilişim