Kısa adı MEDAŞ olan Meram Elektrik Dağıtım A.Ş., esnafın canını fena yaktı. Niğde’nin Merkezindeki PTT arkasında bulunan Çayan sokaktaki esnafların dükkânlarındaki bütün elektronik malzemeleri yandı.

 

Çayan sokakta bulunan terzi, internet cafe, matbaa, berber işyerlerinde bulunan elektronik malzemelerin hepsi yandı.

 

Esnaflar olay karşısında adeta şoke oldular. Esnaflar zararlarının nasıl karşılanacağını merak ediyor.

 

Meydana gelen hasarın MEDAŞ’ın ENH’larındaki voltajdan kaynaklandığını iddia eden Matbaa işletmecisi Murat Kara, erkek berberi Fehmi Öner ve internet cafe sahibi Mehmet Turan, oluşan hasarların yol açtığı mağduriyetlerini anlatırken görüş ve iddialarını şöyle anlatılar:

 

“Sabah dükkânlarımız açtığımızda elektrik gidip-gidip geliyordu. Biz anlamadık tabii, ne olduğunu. Bir süre sonra birden yüklenen elektrikle beraber bütün cihazlarımız yandı.

 

Dükkânlarımızın dışında buraya yakın evlerimizdeki cihazlar bile yandı. Şimdi ne yapacağız bilmiyoruz daha siftah etmeden gitti her şey. Zararımızı kim karşılayacak? MEDAŞ’ın zararımızı ödemeleri lazım.

Yerin 60 cm altında olması gereken kablolar 40 cm civarında gömülü. Şimdi bu durum düzelene kadar nasıl ekmek paramızı çıkaracağız bilmiyoruz. Bütün cihazlarımızı patlattılar, zararımızı inşallah öderler.”


 

Editör: TE Bilişim