Niğde Ziraat Odası Başkanlığında Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’nin de katılımı ile genişletilmiş bir toplantı yapılarak genel tarım sorunlarının yanı sıra, Pancar üreticilerinin sorunlarına değinildi.



Çiftçilerin sorunlarının çözüme kavuşturulması noktasında çalışmaların yapıldığı toplantıda patates ekilen bir kaç köye de pancar kotası ayrılması konusunda Tarım Bakanlığına bilgiler verildiğine vurgu yapıldı.


Toplantıda; Patates üreticilerimizin ürünlerini pazarlama ve ihracatı aşamasında karşılaşılan bürokratik engeller ve uygulanan prosedürlerin zorlukları hakkında Milletvekillerine bilgiler verilerek bu sorunların da çözülmesi için çalışmalar başlatıldı.


Patates ürününe alternatif olarak yonca ve yem bitkilerinin ekilmesinin gerekliliğinin de görüşüldüğü toplantıda; İlimizde hayvancılığında önemli faaliyetler arasında olduğu göz önünde tutularak yem bitkilerinin üretiminin yaygınlaştırılmasının çiftçilerin menfaatine olacağı belirtildi.


Niğde Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Veli Kenar, çiftçilerimizin her türlü sorunlarının çözülmesi konusunda gerekli çalışmaların zamanında yapılmasının tarım faaliyetlerinin sağlıklı ve düzenli sürdürülebilmesi açısından önemli olduğunu söyledi.


Toplantıya Niğde Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu, Niğde Milletvekili Ömer Selvi, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen, Niğde Süt Üreticiler Birliği Başkanı Ahmet Demirkoparan, Niğde Süt Üreticiler Birliği yönetim Kurulu üyesi Recep Altın, Niğde Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Erdoğan Yılmaz ve Niğde Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Veli Kenar katıldı.


Editör: TE Bilişim