Niğde Organize Sanayi Bölgesi yatırımcıları bölgeye çekmeye devam ediyor. Niğde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) son bir yılda yapılan arsa tahsisleri ile yüzde yüz doluluk oranına ulaşarak, 229,80 hektarlık genişleme sahasının imar planının tamamlanması nedeniyle yeni yatırımcıların yoğun ilgisini çekiyor.

NİĞDE OSB’YE TARIM ÜRÜNLERİNİ SANAYİLEŞTİRECEK YATIRIM

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Niğde OSB’den yapılan açıklamalar kapsamında; “ Niğde OSB’den bu yıl içerisinde hazır yemek konserve üretimi ve gazlı içecek – enerji içeceği üretim tesisi kurmak üzere arsa tahsisi yapılan, yapı ruhsatı için projelerini hazırlayan iki ayrı firmadan sonra tarım ürünleri üreten çiftçilerimizin ürünlerini sanayi ürününe dönüştürecek olan Arden Makarna Gıda San. ve Tic. AŞ.’de Niğde OSB’de yatırım kararı almıştır. Arden Makarna Gıda San. ve Tic. AŞ.’ne 75.000 m² tabanlı alanlı ve 100.000,00 m² kapalı alanlı Makarna Üretim Tesisi kurmak üzere Niğde OSB deki 100.556,16 m² yüzölçümlü sanayi parselinin tahsisi yapıldı. Toplam yatırım bedeli 250 Milyon TL olan ve bir ay içerisinde tesis inşaatına başlayacağı tesiste 250 kişi istihdam edecek ve aylık 6.000/ton makarna üretecek olan Arden Makarna Gıda San. ve Tic. AŞ.’ne Niğde OSB’yi tercihleri nedeniyle teşekkür ediyor, özellikle buğday üretimi yapan çiftçilerimiz başta olmak üzere İlimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz” denildi.

Yoksulluk ve açlık sınırından yeni zirve Yoksulluk ve açlık sınırından yeni zirve

Öte yandan Bursa’da faaliyet gösteren Tekstil firmalarında ilgisi çekmeyi başaran Niğde OSB’ye bir Tekstil firması daha fabrika kurma kararı alındığı belirtilen açıklamada; “ Bursa’da üretim tesisi olan Mahmutoğlu Tekstil Örme San. ve Tic Ltd. Şti.’de tekstil firmalarının kümeleştiği Niğde OSB’de yatırım kararı almıştır. Mahmutoğlu Tekstil Örme San. ve Tic. Ltd. Şti.’ne her bir etabı 45.000,00 m² olan toplam 3 etaplı ve 135.000,00 m² kapalı alanlı *Ring İplik ve Open-End İplik Üretimi, Örgü-Tığ İşi Kumaşların Üretimi, Pamuklu Dokuma Kumaş Üretim Tesisi* kurmak üzere Niğde OSB deki 173.097,45 m² yüzölçümlü sanayi parselinin tahsisi yapıldı. Toplam yatırım bedeli 40 Milyon USD olan ve 2022 yılının Mart ayında inşaatına başlayacağı tesiste 400 kişi istihdam edecek ve olan Mahmutoğlu Tekstil Örme San. ve Tic Ltd. Şti.’ne Niğde OSB’yi tercihleri nedeniyle teşekkür ediyor, İlimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Editör: TE Bilişim