İyi Tarım Uygulama Yöntemi ile  ilimizde 47 çiftçi tarafından 19.480 dekar alanda bitkisel üretim yapılıyor ve yıllık 41.300 Ton İyi Tarım Uygulamalı Ürün üretiliyor.  Niğde de 17.370 dekar alanda İyi Tarım Uygulamaları ile  Elma üretimi yapılıyor.  


Türkiye genelinde İyi Tarım Uygulamalı  üretim miktarı 2013 TUİK verilerine göre Niğde’nin 10. Sıradadır.  İlimizde en fazla üretilen İyi Tarım Uygulamalı ürünlerin içerisinde  Elma birinci sırada yer alıyor. Bunun dışında;  Armut, Nektarin, Erik ve bir çok meyve ürünlerinde ilimizde İyi Tarım Uygulamalı Meyve ürünü üretiminin yanı sıra  Kavun, Karpuz, Domates, Hıyar ve Patates gibi sebze ürünlerinde İyi Tarım Uygulamalı ürünler üretilmektedir. İlimizde İyi Tarım Uygulamalı ürün miktarının daha da artırılması için İl Müdürlüğümüzce eğitim çalışmalarının yanında, sertifikasyon kuruluşlarıyla irtibat halinde ilimizde üretilen bu ürünlerin yurt dışına satışını kolaylaştırmak veya yurt içinde bu ürünün İyi Tarım Uygulamalı tarımsal ürünlerin daha fazla pazarlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.


İyi Tarım Uygulamalı tarım için çiftçilerimize Bakanlığımız tarafından geçtiğimiz yıl toplam 306 bin TL tutarında destek verildi. 2015 yılı itibariyle dekar başına Meyve ve Sebzede 50 lira, Örtü Altında 150TL, Süs Bitkileri ve Aromatik Bitkilerde  100TL destek verilecektir. 


Editör: TE Bilişim