Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi’nin 60. Genel Kurulu çok tartışmalı ve kavgalı geçti. 

Haber - Foto - Video ; Erdal GÜÇER






Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifinini 60. Genel Kurulu yine her yıl olduğu gibi yine olaylı geçti. 

Genel Kurulda aday olduklarını açıklayan ve halen Niğde Esnaf Kredi ve Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığını  merhum Murat Zeren'den sonra devam ettiren Turgut Taygur, Niğde Esnaf ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Eker ile Hüseyin Arı aday olduklarını açıklamışlardı. 


AK PARTİ TEŞKİLATI GENEL KURULA KATILMADI

Niğde Seel Düğün Sarayı'nda  sabah 10:00'da başlaması gereken Genel Kurula esnaflar 07:00'den  itibaren salonun önüne geldi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı salona esnaflar üyeliklerine göre yaka kartı verilip sıkı kontrollerden sonra içeri alındı. 

Genel Kurula, bir çok davetli vardı ancak bazı protokol üyeleri ve misafirler genel kurula giremedi. Niğde Milletvekili Doğan Şafak, eski Milletvekillerinden Mümin İnan, Chp İl Başkanı Ünal Baykan, Mhp İl Başkanı Hakan Er, CHP Merkez İlçe Başkanı Abdullah Türkmen, Nitso Başkanı Serdar Ecemiş, bazı esnaf oda başkanları, bazı parti ve sivil toplum temsilcileri ve esnaflar katıldı. 

Genel Kurulda Ak Parti Niğde teşkilatından katılımın olmadığı görüldü, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da katılmadı. Ak Parti milletvekillerinin çiçekleri olduğu görüldü. 

ADAY HÜSEYİN ARI KÜRSÜDEN AŞAĞI UÇARAK ATLADI

700 kişilik salona sığmayan esnafların büyük bölümü dışarda beklemek zorunda kaldı. Salonun içinde her üç adayın taraftarları sürekli adayları lehine slogan attılar. Salon dışında ve içinde küçük çaplı yumruklaşmalar oldu. Platform önünde adaylardan Hüseyin Arı'nın da karıştığı itiş kakışlı tartışma da Niğde Tv. editörü  Hamza Tav kavganın arasında kaldı kamerası ile birlikte yere düştü. 

Ağabeyinin tartaklandığını gören Hüseyin Arı, bulunduğu kürsüden uçarak kavganın ortasına atladı. Kavga sırasında Arı'nın kızı 19 yaşındaki Nurgül Arı da fenalık geçirdi. seçim yapılan salon çevresinde güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekipleri, 5 kişinin yaralandığı kavgayı büyümeden önledi.


Gergin geçen genel kurulda Divan ancak öğleyin 13:00 gibi  oluşturulabildi. Divan kurulunun oluşturulmasında Niğde'den hiç bir isim oluşmadı, genel merkez yöneticilerinin Divan Kurulunda yer almasını her üç aday da onay verdi ve oylamaya sunularak kabul edildi. 



Divan Kurulunun oluşmasının ardından da salon içinde tartışmalar yaşandı. Zaman zaman polis içerde ve dışarda küçük tartışmalara  müdahale ederek olayların büyümesini önledi. 

Divan Kurulu seçimin açık ellerle onaylanması şeklinde değil, kapalı  oy kullanılarak oylama yapılmasına karar verdi. 


Seçimin kapalı usülde oy kullanılacağı kararırın ardından salon içerisi sakinleşti. 

Saat 15:00 gibi oylama başladı. Gecikme olduğundan dolayı normalde 17:00'da bitmesi planlanan oylamanın akşam 19:00'a kadar süreceği belirtildi. 

Saat 19;00'da oy için bekleyenler salona alındı ve daha sonra salona girişler kapatıldı. 

21:30 itibari ile sandıklar açıldı... Kullanılan oy sayıldı...



Kullanılan Oy Sayısı : 1416 

Fahri EKER : 638

Turgut TAYGUR : 431

Hüseyin ARI :  340     oy aldılar. 7 Oy geçersiz sayıldı.


Bu sonuçlara göre Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı : FAHRİ EKER oldu...

Fahri Eker seçim sonrası yaptığı konuşma da; Bu seçimin galibi esnaftır, bizler için klasikleşen bir durum, sevincimizi medeni ölçülerde yaşayacağız. Turgut kardeşimizle biz çok yol arkadaşlığı yaptık bu gün karşı karşıya gelmiş olabiliriz ama biz esnafın temsilcisiyiz. Kimseyi kırmaya, üzmeye gerek yok. yarın yeniden güne başlayacağız. Ben sizlerin başkanı değil, sizlere hizmet etmeyi görev bilmiş ve ancak sizlerin paspası olurum" dedi. 

NESOB - Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığını da yapıyordu. Bu sonuçla CHP üyesi olan ve adı bir kaç yıldır Niğde Belediye Başkanlığı için geçen Fahri Eker elini daha da güçlendirmiş oldu. 

Ak Parti'nin direk müdahale etmediği seçimlerde MHP yönetim kurulu hangi adaya destek çıkacakları doğrultusunda daha önce den oylama yapmış, oylama sonucu  partililerinin Turgut Taygur'u destekleme kararı almıştı. Ancak yine MHP yöneticisi olan Hüseyin Arı'nın adaylığı engellenememişti. 











Editör: TE Bilişim