Niğde’de Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu toplantısı düzenlendi. 

Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe giren Niğde Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi Planlamasında Sanayi ve Üniversite İşbirliğinin sağlanması, kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi, kamu tarafından sağlanan Ar-Ge ve yenilik destekleri hakkında tarafların bilgilendirilmesi, tarafları bir araya getirerek işbirliğini geliştirmeye yönelik toplantılar yapılması, sanayinin ihtiyacı doğrultusunda ilgili öğretim üyelerinin özel sektör kuruluşlarına yönlendirilmesi, ulusal ve bölgesel düzeyde iş planlarının hazırlanarak gerekli faaliyetlerin gerçekleştirilmesi ve takibinin sağlanması gibi görevleri yerine getirmek ve bu işbirliğinin kurumsallaşmasını sağlamak amacıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın KÜSİ programı kapsamında Valilik toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Metin Bitim, Niğde Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Niğde ve Bor Organize Sanayi Bölgesi Yöneticileri, ilgili Öğretim Üyeleri ve bazı Sanayiciler katıldı.

Toplantıda KÜSİ’nin Niğde’de etkin bir şekilde sağlanmasının, Ar-Ge ve yenilik kapasitesinin artırılarak sanayi profilinin yüksek ve orta-ileri teknoloji alanlarına evrilmesi açısından ne kadar önemli olduğu vurgulandı.

Ayrıca Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi Planlamasında kamu tarafından sağlanan Ar-Ge ve yenilik destekleri hakkında tarafların bilgilendirilmesi, tarafları bir araya getirerek işbirliğini geliştirmeye yönelik toplantılar yapılması, sanayinin ihtiyacı doğrultusunda ilgili öğretim üyelerinin özel sektör kuruluşlarına yönlendirilmesi gibi konularda bilgi alışverişinde bulunuldu.



Editör: TE Bilişim