İl Özel İdare Destekli olarak kıraç tarlalar için Nohut Tohumu ve sulanabilen tarlalar için ise Yonca ve Silajlık Mısır Tohumları İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçilere dağıtılmaya başlandı.


Konu hakkında bir açıklama yapan İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin yaptığı açıklamada; ''Çiftçilere dağıtımı yapılan tohumlara İl Özel İdaresi yüzde elli (% 50) destek vermektedir. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz tarafından üç ayrı tarla ürününde hazırladıkları projeler kapsamında toplam 16.150 dekar alanda çiftçiler tarafından üretim gerçekleştirilecektir. Projelerden ilimiz genelinde 182 Belde ve Köyden 736 Çiftçi Ailesi yararlanmaktadır. Ayrıca bu projelerde adı geçen ürünler ilimizde ürün çeşitliliğini artırırken, ilimiz hayvancılığının kaba yem açığını giderecek bu manada ihtiyacı karşılayacak ve baklagil üretimini artıracaktır. Diğer yandan da ülkemizin çokça ihtiyaç duyduğu yani ürün yetersizliği olan ürünlerdir.

Dolayısı ile pazarlama sorunu yaşanmayacak ve çiftçilerimize gelir sağlayacak olan ürünlerdir. Bu Projeler için İl Özel İdaresinden 320.000 TL kaynak kullanılarak çiftçilerimize hibe edilmektedir. Patates siğilinden dolayı yasaklanmış tarlalara yonca ekimi yapan çiftçilerimiz Tarım Bakanlığı desteklemelerinden %50 fazla yararlanacaklardır'' dedi.



Editör: TE Bilişim