Niğde Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, 2015 yılının 8 aylık dönemde şehir genelinde 27 bin ton asfaltlama çalışması yaptı.

Geçtiğimiz yılda yaklaşık 50 bin ton asfalt döken Niğde Belediyesi, şehir genelinde yoğun bir çalışma temposuna girdi. Asfaltlama çalışmalarını titizlikle sürdüren ekipler, şehrin muhtelif yerlerindeki yol yapım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor. 2015 yılının asfalt sezonu itibariyle toplam 25 mahallenin cadde ve sokağında asfalt ve bakım çalışmalarını devam ettiren fen işleri ekipleri yaklaşık 27 bin ton asfalt kullandı.

Asfalt yama ve asfalt döküm çalışmaları şehir genelinde devam ederken,  halkın yoğun olarak kullandığı yollar ve sokaklara öncelik veriliyor. 2015 yılı yaz programı kapsamında asfaltlama ve onarım çalışmaları için sekiz ayda toplam 27 bin ton asfaltlama çalışması yapıldı.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Selçuk Mahallesi Ercan sokak ve çimen sokakta devam eden asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi.

Neden yaz aylarında asfalt serilir?

Asfalt malzemesi, belli oranlarda bitüm ve mıcırların asfalt üretimi yapan plentlerde karışımı yapılarak üretilir. Asfalt malzemesi plentten çıkıp kamyona yüklendiği zaman yaklaşık olarak ortalama 150-160 derece seviyesindedir. Sonuç olarak yapılacak asfalttan fayda sağlamak istiyorsak hem üretim hem de serim aşamasında herhangi bir yağış veya havanın aşırı soğuk olmaması gerekmektedir. Dolayısıyla teknik olarak asfaltın üretimi ve serimi hava şartlarına bağlı olarak doğru orantılıdır. Bunun için de en uygunu yağışsız, kuru ve belli sıcaklıklardaki hava koşullarıdır. Bundan dolayı asfaltlama çalışması yapılmak isteniyorsa bahar ve yaz ayları tercih edilmektedir.


http://www.borhaber.net/ekonomi/nigde-belediyesi-8-ayda-27-ton-asfalt-doktu-h17673.html

Posted by Bor Haber on 20 Ağustos 2015 Perşembe
Editör: TE Bilişim