Kısa adı NDSYB olan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği  Olağan Genel Kurulu Niğde Saray Düğün Salonuda yapıldı.

Bugün yapılan NDSYB  Genel Kuruluna Gerçekleştirilen kurula; Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Gıda ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Esnaf ve Kefalet Kooperatif Başkanı Fahri Eker,  Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, belde belediye başkanları ve birlik üyeleri katıldı.

Divan Başkanilığını Eski İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit yaptı. NDSYB başkanlığı için mevcut başkan Tahir Erdem, Ender Özer ve Serdar Akpolat yarıştı.

 Genel Kurulda bir konuşma yapan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Burada hakikaten coşkulu katılımın yüksek seviyede olduğu bir seçimi, bir genel kurulu hep beraber yapıyoruz. Bu işi artık birliklerimiz bu işi öğrenmiş bunun en büyük işareti olduğunu görebiliyoruz. Niğde'miz bir tarım şehridir. Tarım olması, bu salondaki yani sizler oluşturuyorsunuz. İlimize ekonomik olarak ciddi katkıda bulunuyorsunuz. Hayvancılık ilimizde bundan 10 yıl öncesinde büyükbaş, küçükbaş hayvancılıkta olsun büyük artış var. Yine süt üretiminde önemli artışlar var. Günlük 200 tonu aşmış süt üreticiliği var ve 600 bin TL ekonomimize katkıda buluyorsunuz” dedi.

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak;  " Biz muhalefette bulunduğumuz sürece, tarım ve hayvancılıkta bulunan sorunları TBMM’ye hep taşıdık. Salı günü yaptığım konuşmada tarım üzerinde durdum. Hayvancılıkta çok büyük sıkıntılar olduğunu, veterinerlik kanunu çıkışında  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanına ilettim. Krediler verilir inek sahibi olduğu zaman vatandaşlarımız daha sonra ithal edildiğinde fiyatların düşmesinde çok büyük sıkıntılar çekiyorlar” dedi.




 AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu; “Niğde’de hayvan yetiştiriciliği çok önemli. Hükümetin sağladığı desteklerle sivil toplum örgütleriyle bir araya gelip birlik kuruluyor. Bu birlik bütün üyelerini yetiştiricilerini koordine ederek onların menfaatlerini en iyi savunacak şekilde organizasyonlar yaparak projeler geliştirerek hayvancılığı geliştirmek için çabalıyor, hükümette buna destek oluyor. Şimdiye kadar biz elimizden geldiği kadar arkadaşlarımıza yardımcı olduk Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin projesine büyük destek sağladık bunlar Türkiye’de örnek projelerdir" dedi.

 

Adaylarda kısa birer konuşma yaptılar ve oylamaya geçildi. 1087 delegenin katılımıyla gerçekleştirilen oylama sonucunda mevcut başkan 660 oy alarak tekrar Niğde Damızlık ve Sığır Yetiştiriciler Birliği başkanı oldu. Diğer adaylardan Serdar Akpolat 229 oy, Ender Özer ise 191 oy aldı. 






Editör: TE Bilişim