Evlenmenin maliyeti Niğde’de 500 Bin lirayı geçiyor Evlenmenin maliyeti Niğde’de 500 Bin lirayı geçiyor

Son zamanlarda akaryakıta gelen zamlar sonucunda Nakliyeci, Servisçi, Otobüsçü̈ ve Taksici esnafı zor şartlar altında çalışmak için çaba sarf ediyor. Akaryakıta ve parça giderlerine gelen zamların şoför esnafını zora soktuğunu söyleyen Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan, “Şoförlerimiz aracına yakıt koyacak parayı kazanamadığı için kontak kapatıp aracını çalıştırmayacak duruma gelecektir.” dedi.

Kızıltan; “Akaryakıtta meydana gelen sürekli artışlar sebebiyle tüm yaşamsal ve gıda ürünleri de artmaktır. Çünkü̈ bu ürünlerin ulaşımını gece gündüz bir lokma ekmek için direksiyon sallayan çok kıymetli meslektaşlarım yapmaktadır. Gün geçtikçe kan kaybeden ve nefes almakta güçlük çeken şoför esnafımız bitme noktasına geldi. Yetkililer acil bir önlem almazsa taşımacılık sektörü durma noktasına gelecektir. Devlet büyüklerimizden şoför Esnafımız İçin acil önlem alınmasını talep ediyoruz” dedi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Kızıltan, şu ifadelere yer verdi: “Şoför esnafı mutsuz ve gelecekten umutsuz. Son zamanlarda ardı arkası kesilmeyen akaryakıta ve diğer parça giderlerine gelen zamlardan sonra esnafımız bugüne kadar özveri ile yaptığı işinden soğumuş geleceğinden tamamen umudunu kesmiş durumdadır. Toplu taşıma esnafımız da aynı şekilde son günlerde akaryakıta gelen zamlardan dolayı en çok etkilenen sektörün başında gelmektedir. Diğer taraftan kamyoncu, kamyonetçi, nakliyeci esnafımız aynı sorun ve sıkıntıları yaşamaktadır. Pandeminin başından bu yana ve halen şoför esnafımız ekonomik olarak zor günler geçirmektedir. Birde buna son zamanlarda akaryakıt ve diğer parça giderlerine gelen zamlar eklenmiş, esnafımız işin içinden tamamen çıkamaz hale gelmiştir. Devlet büyüklerimizden ve yetkililerden acil bir çözüm yolu bekliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim