Muhtar Ödenek Vve Sosyal Güvence Yasası T.B.M.M.’de kabul edilerek yasalaştı.


Niğde Muhtarlar Dernek Başkanı Bahtiyar Yamaner, yasanın çıkartılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Muhtar Ödeneklerinin 1 Ocak 2014'ten geçerli olmak üzere artırıldığnıı belirten Yamaner, T.B.M.M.'de görüşülen Muhtar ödenekleri ve sosyal güvencesi kapsamında 875TL’ye çıkarılan Muhtar Ödeneklerinin yasalaştığını söyledi.

Niğde Muhtarlar Derneği Başkanı Bahtiyar Yamaner, dün yaptığı açıklamasında şunları belirtti:

“Bu bağlamda; şu an itibariyle en son artış ile 460 TL olan muhtar ödeneği 875 TL seviyelerine çıkarılmış ve bu ödeneğin içinden Sosyal güvencesi olmayan muhtarlarımızın primleri kesilerek kalan miktarı muhtarlarımıza ödenecektir.

 

Emekli muhtarlarımız ödeneğini tam olarak alacaktır. Vatandaşlarımıza daha hizmet sunmak ve Muhtarlarımızın diğer konulardaki düzenlenmesini istediği sorunların, ''Köy Kanunu'' ile birlikte ''Mahalle Kanunun''unda gelecek yasama döneminde Hükümetimiz tarafından çıkarılacağından ve 184 yıllık Muhtarlık kurumunu geleceğe taşıyacağından kuşkumuz yoktur.

 

Bu duygu ve düşünceler ile başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, İçişleri Bakanımız Sayın Muammer Güler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ak parti Yerel Yönetimler Başkanı Sayın Menderes Mehmet Tevfik Türel, İçişleri Komisyonu Başkanı Feyzullah Kıyıklık ile İçişleri Komisyon üyelerine, Parlamentomuzda bulunan siyasi parti Başkanlarımıza, tüm Milletvekillerimize ve yasa üzerinde çalışan ismini sayamadığım tüm emeği geçen kuruluşlara, ayrıca bizlere her konuda destek olan Konfederasyonumuza bağlı federasyon başkan ve yöneticilerine, yine federasyon bünyesinde faaliyet gösteren muhtar dernekleri başkanlarına ve yönetim kurulu üyelerine ve tüm muhtarlarımıza Niğde Muhtarlar Dernek Başkanlığı adına teşekkür ediyoruz. Halkımıza hizmet eden tüm muhtarlarımıza hayırlı olsun.”

Muhtarlıklar Tebligatlarla Doldu

 

Vatandaşların eskiden postacıların yolunu dört gözle eşinden, dostundan, sevdiklerinden bir haber getirecek diye beklerken şimdi ise postacılar gelecek diye korkar duruma gelindi.

 

Vatandaşı evinde bulamayan postacılar ise ellerindeki tebligatları mahallelerde bulunan muhtarlıklara bırakılıyor.

 

“Vatandaş postacının elinde tebligatı gördüğü zaman kapılarını açmıyorlar” diyen Niğde Muhtarlar Dernek Başkanı Bahtiyar Yamaner; “Bu durumda da postacı vatandaş evde yok diyerek tebligatları biz muhtarlara getiriyorlar” şeklinde konuştu.

 

Yamaner; “Şu anda muhtarlıklarda mektuptan çok boşanmaların, icraların ve trafik cezalarının tebligatlarıyla muhtarlığımız doldu taştı. Bize bırakılan tebligatları bizler de vatandaşlara verdiğimizde bize; “Neden aldın, sana kim dedi al” diyerek biz muhtarlara zorluk çıkarıyorlar. Bu konumda da biz muhtarlar zor durumda kalıyoruz” dedi.

 

Yamaner; “Tebligat kanununun 21. maddesinde bu tebligatları muhtarlarımızın alma zorunluluğu vardır. Fakat vatandaşlarımızın çoğunun bunu bilmediği için muhtarlarımızı zor durumda bırakıyorlar. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz bizim bu tebligatları alma zorunluluğunda olduğu bilmelerini istiyoruz” dedi.

 

Editör: TE Bilişim