Ticaret Bakanlığı tarafından üzerinde çalışılan yeni düzenlemeye göre, zincir marketlerde tütün mamulü, mobilya, cep telefonu, elektronik ve beyaz eşya satılamayacak.

Ticaret Bakanlığı tarafından üzerinde çalışılan yeni düzenlemeye göre, zincir marketlerde tütün mamulü, mobilya, cep telefonu, elektronik ve beyaz eşya satılamayacağını söyleyen Niğde Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Âlim Yeşil, “Özellikle Pandemi şartlarında gelir kaybına uğrayan küçük esnaf için harekete geçti ve tepki gösterdi.

Niğde Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Âlim Yeşil, “Marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyeceğini ve 7 Mayıs 2021 Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabileceğini “ söyledi. Yeşil, konuşmasının devamında; “Bakanlık, küçük esnafı korumak için üzerinde çalıştığı bir taslakla alışveriş merkezleri ile zincir marketlere mesafe ve nüfus kriteri ile birlikte satış esaslarında bazı değişikliklere gidiyor. Düzenlemeye göre, zincir marketlerde tütün mamulü, mobilya, cep telefonu, elektronik eşya ve beyaz eşya satılamayacak ve marketler pazar günleri saat 11.00’den önce açılamayacak. Elektronik ortamda satış ve 1500 metrekareden büyük mağazalar için mevcut yasak ve düzenlemeler geçerliliğini sürdürecek “dedi.

Hile Yapılamayacak

Yeşil, “ Başta zabıta görevlileri ve kolluk kuvvetleri olmak üzere denetim ekiplerince bu hususa ilişkin tebliğler ve kontroller eksiksiz yerine getirilecek. Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecek ve mağduriyete neden olunmayacağını“ söyledi.

Niğde OSB’de yatırım da istihdam da artıyor Niğde OSB’de yatırım da istihdam da artıyor

Editör: TE Bilişim