Niğde Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şuayip Demirkol, kurban kesecek vatandaşların hem sağlıklı hem de fiyatının uygun olması nedeniyle küçükbaş hayvanları tercih etmeleri gerektiğini söyledi.

Niğde Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Demirkol yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı için piyasaya sürülecek kurbanlık küçükbaş hayvanların yeterli sayıda olduğunu ifade etti. Kurban kesecek vatandaşların hem sağlıklı hem de fiyatının uygun olması nedeniyle küçükbaş hayvanları tercih etmeleri gerektiğini vurgulayan Demirkol, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı öncesinde çeşitli kesimlerce yapılan olumsuz açıklamalar fiyatların yükselmesine neden olmakta, bu da hem yetiştiricilerimizi hem de kurban kesecek vatandaşlarımızı tedirgin etmektedir. Bizim ilimizde yaşayan bütün insanlarına yetecek kadar küçükbaş hayvan varlığımız vardır ve Kurban Bayramımızda ihtiyacımızı karşılayacak düzeydedir” dedi.

Başkan Demirkol, “İlimizde küçükbaş kurbanlık hayvan fiyatları geçen yıla göre hemen hemen aynı düzeydedir. Bu yönüyle de vatandaşlarımız için makul düzeyde olduğunu, bu yönüyle bakıldığında küçükbaş hayvan kesiminin vatandaşlarımızın kesesini fazlaca zorlamayacağını söyleyebiliriz. Daha da önemlisi küçükbaş hayvancılığımız daha çok meraya ve otlatmaya dayalı yapıldığı ve doğal olarak beslendikleri için sağlıklı ve kaliteli et tüketimi yönüyle ve daha da önemlisi kolay temin edilebilen vasfı ve geleneksel damak tadımıza uygun olması bakımından da tercih edilmelidir diye düşünüyoruz" dedi.
 
Editör: TE Bilişim