KOSGEB Niğde İl Müdürlüğü tarafından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt’un moderatörlüğünde “KOSGEB Destekleri Bilgilendirme Semineri toplantısı düzenlendi.

Niğde Kültür Merkezi Salonunda gerçekleşen toplantıya Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Rifat Özkan, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, İlçe Başkanı Ömer Kılıç ve davetliler katıldı.

KOSGEB SEMİNERİNE KATILIM YOĞUN OLDU

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, bilim ve sanayideki gelişmeleri yakalayıp AR-GE çalışmalarına önemli derecede ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi. Vali Kılıç: “Bilim ve sanayide gelişmeleri yakalamamız, AR-GE çalışmalarına ağırlık vermemiz lazım ve orta ölçekli sanayiyi yani Türkiye’yi şahlandıran kobileri yayarak geliştirmek lazım. Kobi anlayışı son 30 senede ülkemizin zenginleşmesinde büyük vefada bulundu. Her biriniz bu noktadaki çalışmaları daha ilerleyebilmek amacıyla matuf olmak üzere takip ediyorsunuz. Bu takibi ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği ile birleştiriniz. Bu güne kadar bir gayret ediyorsanız bundan sonraki süreçte bin gayret ediniz’’ dedi.


Program Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ın ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt’un yöneticiliğinde, KOSGEB Niğde İl Müdürü Mehmet Haşim Karaman, Kobi Uzman Yardımcıları Galip Cesur, Ender Sonkur, A. Serkan Özkan, KOSGEB Desteklemeleri ve izlemeleri gereken yollar hakkında kendi alanlarında katılımcılara bilgilendirme yaptılar.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, bireysel ya da iş sahibi sanayici olarak ne kadar güçlü olunursa Türkiye'nin siyasi, ekonomik, kültürel, bilim ve sanayi anlamında o kadar güçlü olacağını söyledi.

UZKURT: KOSGEB’İN VERDİĞİ DESTEKLERDEN YARARLANALIM

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak işin Ar-Ge'den üretime kadar bir çok alanda destek verdiklerini ifade eden Uzkurt, "Gelin KOSGEB'in verdiği bu desteklerden daha fazla yaralanalım. Daha fazla iş sahibi olacak insanlarımıza bu imkanı sağlayalım. İşini kuran ve işi geliştirmek isteyenlere, KOBİ'lerimize, küçük orta ölçekli işletmelerimize de bu destekleri vererek onların sınıflarını ve teknoloji düzeylerini arttıralım" dedi.

KOSGEB DESTEKLERİNİ KULLANANLAR KONUŞTU

Konuşmacılardan İl Müdürü Mehmet Haşim Karaman, Niğde’de KOSGEB Desteklemeleri konusunda istatistiki bilgiler yanında örnekler verdi. KOSGEB Desteklemelerinin alanları ve avantajlarını anlattı. KOSGEB desteklemeleri ile iş kuran girişimciler de kısaca başarı öykülerini anlattılar.

Seminerde, bir  iş fikrim var ne yapmalıyım? Yeni iş fikrim var nereden nasıl başlamalıyım ve aşamaları neler? Hangi alanlarda destekleme yapılıyor? Hangi alanlarda yapılmıyor? Mevcut işyerime destek alabilir miyim? Üniversite mezunuyum iş kurmak için neler yapmalıyız? Ar-Ge, Yatırım, Tasarım, ve benzeri bir çok konuda açıklamalar yapıldı.

İzleyicilerin sorularının da cevaplandığı toplantı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof.Dr. Cevahir Uzkurt’a plaket takdimi ile son buldu.

KOSGEB DESTEKLEMELERİ KATALOG İÇİN TIKLAYIN


Editör: TE Bilişim