CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Konya Ovası Projesi kapsamındaki illerde pazarlama ve tanıtım altyapısının geliştirilmesine yönelik olarak yapılan çalışmalara ilişkin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a yöneltmiş olduğu yazılı soru önergesine Bakan Varank’tan yanıt geldi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a yöneltmiş olduğu yazılı soru önergesinde şu ifadelere yer verdi, “KOP illerinde pazarlama faaliyetleri ve tanıtım altyapısının geliştirilmesi adına, lisanslı depolar, laboratuvarlar, elektronik satış salonlarının geliştirilmesi gibi çalışmalar yapılmış mıdır? Bu çalışmalar yapılmış ise elde edilen veriler nelerdir?”


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in yazılı soru önergesine yanıt veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bu çerçevede, Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından; Konya ve Karaman illerinde 4 adet elektronik satış salonunu da içeren bir projeye destek sağlandığını söyledi. Bakan Varank, “Ayrıca, Konya Ticaret Borsası tarafından yürütülen "Dijital Arşiv ve Doküman Yönetim Sistemi ile Hizmette Atılım Projesi" başarıyla tamamlanmıştır” dedi.


Ilgın Ticaret Borsası'na ait elektronik satış salonu projesi ile Konya Ticaret Borsası'nın "Borsakonya + Tarımsal Emtianın Dijitalleşmesi" projesinin uygulama sürecine ise devam edildiğine de önerge cevabında yer veren Varank, “Diğer taraftan, Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından Kırıkkale ilinde güdümlü proje desteği kapsamında 2013 yılında sözleşmesi imzalanan ve 2016 yılında sonuçlandırılan Kırıkkale Üniversitesi'ne ait proje vasıtasıyla; "Kırıkkale Biyouyumluluk, Çevre ve Yakıt Analiz Laboratuvarı" kurulmuştur. İlgili laboratuvar faaliyete geçmiş olup, Kırıkkale ilimizde hizmet vermektedir” dedi.


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Aksaray, Karaman, Konya, Niğde, Nevşehir, Yozgat, Kırıkkale ve Kırşehir illerini içine alan KOP Bölgesinde, KOP projelerinden bu illerin eşit destek alıp almadığına bakılmalıdır? Bakan yanıtları projeleri bir kaç il ile sınırlamaktadır. KOP illeri projelerden dengeli yararlanmalıdır” dedi.
 
Editör: TE Bilişim