Konaklı Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında tüm emekçilere ve Belediye başkanlarına Örnek olacak Toplu iş sözleşmesi imzalandı

Belediye İş Sendikası ile Konaklı Belediyesi arasındaki Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 45 dakika gibi kısa zaman diliminde anlaşma ile sonuçlandı. Rekor denecek hızda tamamlanan toplu iş sözleşmesi içeriği ile de bütün emekçilere ve Belediye Başkanlarına örnek olacak nitelikte.

 Belediye işçilerinin bütün sosyal hakları yevmiyelerine bindirilerek 46,80 TL olan günlük ücretleri 69.00 TL’ye yükseltildi. 3 yıl süreli imzalanan Sözleşme ile ücretlere her yıl için %15,toplamda %45 zam yapıldı. İşçiler günlük ücretlerinin haricinde 6772 sayılı yasa gereğince Bakanlar Kurulunun açıkladığı tarihlerde yılda 52 günlük ilave tediye ikramiye ile birlikte bu sözleşmeden ilk defa, işçiler arasında ‘Sendika ikramiyesi’ olarak bilinen 30 günlük ücretleri tutarındaki ikramiyeye hak kazandılar.

 Belediye Başkanı Feridun Bilge çalışanların haklarının verilmesi noktasında her zaman alın terinin hakkının verilmesinden yana olduğunu ve yaptığı ilk sözleşme ile de bunu gösterdiğini bildirerek, Konaklı Belediyesinin çalışanları ve halkı ile daima en güzeline yakışır hayat standartlarına layık olduklarını belirtti. Bilge ‘Göreve geldiğimiz günden beri Konaklı Belediyesinde ve Niğde ilimizde birçok ilkleri gerçekleştirdik, ama en güzel olanı kutsallığını peygamber efendimizin hadisi şerifinde belirttiği alın teri ile olanı oldu ’dedi.

Belediye İş Sendikası Niğde Şube Şaban Özkaymak Belediye Başkanı Feridun Bilge’ye teşekkür ederek, Konaklı Belediyesinin Niğde Şubeye bağlı başarılı belediyeler arasında olduğunu belirtti.        Özkaymak’ yapılan sözleşme Konaklı çalışanlarına ve halkına hayırlı olsun. Başkanımız sözleşmeye bizim taslağa koymadığımız birçok konu hakkında maddeler koydu. Açıkçası biz sendika olarak böyle bir Belediye başkanı ile aynı masaya oturmaktan gurur duyduk. Sayın başkanımızın Konaklı Belediyesinde daha nice yıllarda birçok başarılara imza atacağına kanaatimiz tamdır. Kendisine minnettarız, başarılar diliyoruz’ dedi.

 

Editör: TE Bilişim