Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan, oda olarak şoförlerin ve şoför esnafını sorunlarını dile getiren ve bu sorunların çözümünde etkin rol oynayan kurumun Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası olduğunu dile getirdi.

YETEV’den Bor İlçesine Dev "GES" Yatırımı YETEV’den Bor İlçesine Dev "GES" Yatırımı

Niğdeli şoför esnafının her zaman yanında olduklarını ifade eden Kızıltan, ayrıca Pandemi döneminde en çok sorun yaşayan servisçilerin sesini kimsenin duymadığın altını çizdi. Başkan Kızıltan; okul servis araçlarının 1,5 yıldır kontak açmadığını belirterek, Pandemi döneminde yaşı geçen araçların '12 yaş sınırından' muaf tutulması için çağrı yaptı. Okul servis aracı olarak kullanılan taşıtların Pandemi nedeniyle 1,5 yıldır çalışmadığını ve yaş sınırı gelen araçların olduğunu hatırlatan Kızıltan, “Okul servis araçları Pandemi nedeniyle 1,5 yıldır kontak açamadı ve bu esnada araç yaşı geçen, geçmek üzere olan veya 12 yıla yaklaşan araçlar var. Bunun için 12 yaş sınırının Covid-19 nedeniyle aranmaması esnafımızı rahatlatacaktır. Tüm servis araçları için yaş sınırı kuralının Covid-19 salgını bitene kadar dondurulmalı ve 1,5 yıldır çalışmayan servisçi esnafı yeni bir yükün altına sokulmamalıdır. Pandemi döneminde en çok olumsuz etkilenen kesimlerden birisi de servis camiası oldu” dedi.

Kızıltan; Bir yılı hiç kazançsız ve kontak açmadan deviren bu esnaf kesimimiz için yeni araç almak, araç yenilemek neredeyse imkânsız. Bu nedenle, 2019-2020 yıllarında 12 yaş sınırında olan okul servis araçları için yaş aranmama şartı getirilmişti ve bu süre 1 Temmuz 2021 tarihinde sona eriyor. Her yıl bakımı yaptırılan, normal şartlarda değişmesi için neredeyse hiçbir sebep olmazken Pandemi döneminde tamamen otoparklarda duran araçların yaşının geçmesi mantıklı değil. Bu esnaf kesimimizin aracını yenileyecek gücü yok. Kısa süre içerisinde servisçi esnafımızın bu talebi karşılanmalı ve her yıl değil Pandemi sonuna kadar aranan 12 yaş şartı kaldırılmalı” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim