Efendibey Mahallesi Kentsel Dönüşüm çalışmalarında ihaleyi alan firma şantiyesini kurarak çalışmalara hızlı bir şekilde başladı.
 
Geçtiğimiz yıllarda ihaleyi alan firmanın iflas etmesi nedeni ile gecikmeli olarak başlatılan Efendibey Mahallesi Kentsel dönüşüm alanında çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan'ında geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiği Efendibey Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesinde geriye kalan etaplarında ihale süreçlerinin hızlı bir şekilde başlatılacağı belirtilmişti. Çalışmaların devam ettiği Efendibey Mahallesinde ihaleyi alan firma ekiplerince inşaat çalışmaları devam ediyor.
 
Kentsel dönüşüm projesinde ihaleler paket paket yapılacak
 
Kentsel dönüşüm alanında çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Kentsel Dönüşümün 702 konutluk alanı şu anda müteahhit firma tarafından yapımı başlatıldı. Hızlı bir şekilde devam ediyor. TOKİ Başkanımız geldiğinde yaptığımız mutabakat çerçevesinde önümüzdeki günlerde ihaleleri paket paket yaparak kentsel dönüşüm alanındaki projemizin tamamı bu dönemin sonu gelmeden 2016 yılının sonuna kadar yapılmış olacak. İmam Hatip Meydanından itibaren bulvar yolumuz açılmış olacak. Bu çalışmalara bağlı olarak ta daha önce belirttiğimiz gibi kentsel dönüşüm projesinin içerisinde Niğde Belediyesinin TOKİ ile yaptığı sözleşme çerçevesinde Belediyeye 300 adet daire kazandırmış olacağız. Bu kazandırdığımız dairelerin bir bölümüne Kale Mahallesindeki kalenin etrafındaki 145 civarında hanemiz var bu 145 hanemize arsaları ve evleri bedeli mukabilinde 60 metre kare edene 60 metre kare 100 metre kare edene 100 metre kare konut vererek kalenin de etrafını boşaltacağız. Kalenin de çevresinin rekreasyonunu ve peyzajını yapıp, restore ihtiyacı olan binalarında restorasyonunu yaparak Niğde kalesini kimliğine yakışır hale getirmiş olacağız" dedi.
 
702 konutluk bölüm 2015 yılı sonuna kadar tamamlanacak
 
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "2009 seçimlerinde kale ile ilgili bir proje açıklamıştık. Kentsel dönüşüm projesinin ihalesinin batak bir firmaya gitmiş olması projeyi iki sene geciktirmiş oldu. Tabi bu bizim elimizde olan neden değil. İhaleyi yapan Toplu Konut İdaresi Türkiye'de bu ihaleyi en uzman yapan kişiler ama müteahhit maalesef iflas etti. Müteahhit iflas edince ihalenin iptali, yeni şartnamenin hazırlanması gibi süreçlerden dolayı 2 sene gecikme oldu. Bu durumu daha önce kamuoyu ile paylaşmıştık. Şu anda yeni ihale yapıldı bitti 702 konutumuz hemen 2015 yılının sonu gelmeden tamamlanacak. 2015 yılı sonu gelmeden diğer etaplar da tamamlanacak. Diğer etapların da şu anda ihale süreci devam ediyor" şeklinde konuştu.



Editör: TE Bilişim