Kavaklıoğlu: “Niğde’nin zenginliklerini yatırımcıyla buluşturmaya kararlıyız”


Türk-Çin İş Adamları Derneği Başkanı Song Zi Bin, beraberinde Bor Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Yavuz Kavaklıoğlu ile birlikte önceki gün AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’yi mecliste ziyaret etti. Song Zi Bin milletvekillerine Çinli yatırımcıların Bor Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleştirmeyi düşündükleri Endüstri Parkı hakkında bilgi verdi. Çin Endüstri Parkının Niğde ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirten Zi Bin milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’nin ilgisinin oldukça memnuniyet verici olduğunu ifade ederek kendilerine verdikleri destekten ötürü teşekkür etti.

Görüşmelerin ardından değerlendirmelerde bulunan AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde’nin yatırımcılar için ideal bir adres olduğunu ifade etti. Çinli yatırımcıların gelmesiyle Niğde’nin potansiyellerinin daha net görüleceğini vurgulayan Kavaklıoğlu yerli ve yabancı yatırımcıları Niğde’nin zenginlikleriyle buluşturmaya kararlı olduklarının da altını çizdi. Yatırımcılara ellerinden gelen tüm desteği vermeye hazır olduklarını da belirten Kavaklıoğlu, yatırımcıları potansiyeli yüksek Niğde ekonomisine katılmaya davet etti.

Niğde yatırımcılar için ideal bir adres

Alpaslan Kavaklıoğlu, yerli ve yabancı yatırımlar açısından Niğde’nin gelişime açık pozisyonu ve yoğun ticari büyüme kapasitesiyle ideal ve güvenli bir merkez olduğunu vurguladı.  Kavaklıoğlu açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Geniş tarım arazilerine ek olarak işgücü yeterliliği ve işgücünün niteliği konusunda Niğde’de uygun koşullar var. Bürokrasi, ticaret ve sanayi odaları yatırımcının önünü açacak yapıda. Coğrafi konumu oldukça uygun. Ulaşım imkânları her geçen gün gelişiyor. Mersin Limanına ulaşmak sadece 1,5 saat. Kayseri Havaalanı ise 1 saatlik mesafede. Teşvik olanakları gibi yatırım fırsatları da ideal. Her geçen gün daha fazla sanayi tesisimiz doğalgaz imkânına erişiyor. Tarımsal üretimde ve tarıma dayalı imalat sanayinde, tekstilde, kalsit madenciliğindeki başarılı tesisler, yerli ve yabancı üreticilerin kurduğu büyük ölçekli meyve bahçeleri gösteriyor ki Niğde yatırımlar için ideal bir merkez. Yeni teşvik paketiyle de cazibe merkezi olmaya aday” diye konuştu.

Alpaslan Kavaklıoğlu ayrıca yerli ve yabancı yatırımcıları Niğde’nin sürdürülebilir kalkınma hedefine destek olmaya ve güvenli bir merkeze yatırımlar gerçekleştirmeye çağırdı. 



Editör: TE Bilişim