Kamuoyunda Torba yasa olarak bilinen kanun düzenlemesinde Belediye işçilerinin başka kurumlara atanması işlemi ertelendi.
 
Belediye İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak açıklama yaparak, konu ile ilgili bilgi verdi.
 
Belediye iş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak yaptığı açıklamada, Kamuoyunda torba yasa olarak bilinen ve İşçi kesiminin tepkisini çeken kanun kapsamında Mahalli idarelerde çalışan işçilerin kendi rızaları olmadan başka kurumlara atanmalarının İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ile ertelendiğini bildirdi.
 
Yeniden düzenleme yapılacak
 
 Özkaymak;“ İçişleri Bakanlığı, 22 Temmuz 2011 tarihinde yayınladığı genelge ile mahalli idarelerde çalışan kamu işçilerinin başka kurumlara atanmasının ertelenmesini ve yeniden yapılacak düzenlemenin beklenmesini istedi.
 
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yayınladığı genelge ile 6111 sayılı kanunun 166. maddesinin daha önce 1 Ağustos 2011 olarak belirlenen uygulanma tarihi,  yeni bir genelge yayınlana kadar ertelendi’’ dedi.
 
Bu durumda işçi gönderecek Belediyeler İçişleri Bakanlığı’nın İkinci bir genelgesini bekleyecek. Yayımlanan genelge ile kanundaki süreler geçerliliğini koruyacak.

Editör: TE Bilişim