Niğde Üniversitesi Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksek Okulu’nun düzenlediği konferansa konuşmacı olarak katılan Bor Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emrah Çalapkulu, iş dünyasının öğrencilerden beklentisini anlattı.

 

Haber: Gökhan ÖZBEK / TyN HABER

2012 yılında faaliyetleri ile dikkat çeken Bor Ticaret ve Sanayi Odası ve onun genç başkanı Emrah Çalapkulu, faaliyetlerine Niğde Üniversitesi işbirliği ile devam ediyor.

Bu yıl 6 girişimcilik kursu açarak, 750 kişi girişimcilik sertifikası veren ve bunlardan yaklaşık 100 kişinin kendi işine kurmasına öncelik eden Bor TSO, Niğde Üniversitesi Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksek Okulunun düzenlediği “İş Dünyası Sizden Ne Bekler” adlı konferansına başkanlık düzeyinde temsil edildi.

 

Konuşmacı olarak Başkan Emrah Çalapkulu’nun katıldığı konferans, Perşembe günü, Bor Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. N.Ü. Halil Zöhre Ataman MYO Müdürü Dç. Dr. Tuncay Canan ile MYO’da ki öğretim üyeleriyle birlikte 100 aşkın öğrenci katıldı.

 

Çalapkulu’nun konuşması yaklaşık 1.5 saat süren, konferansta soru cevap bölümünde öğrencilerin fikir ve eleştirilerini değerlendirdi.

 

Çalapkulu; “Yenilikçi ve Girişimci Olmak Şart!”

Bor TSO Başkanı Çalapkulu; “İş dünyası globalleşirken, istihdam edeceği kişide iki ana unsur arar. Birincisi yenlikçi fikre açık ve sahip olan bir birey, ikincisi ise bunu ticari yaşama uyarlayacak girişimci ruh ister. Elbette nitelikli iş güçü olabilmek bunların ana nedenidir. Ama bugün önemli olan şu okul mezunu, şu doktarası değil, bu aldıkları eğitimi yenilikçi ve girişimci ruh ile bütünleştirmektir. Çağımız genç fikirlerin gösterdikleri yeniliklerle ve girişimcilikle yönetiliyor. Bu şu demek oluyor. Düşünün henüz 23 yaşında facebook gibi bir site kuran adam bugün 30 yaşında ve 50 milyar dolarlık bir yatırımın ve 1500 kişilik istihdamın sahibi! Buna benzer bir çok örnek var dünyada ve ülkemizde! İş dünyası olarak beklentimiz yetenekli bireylerin bilişimle entegre olması ve her daim yenilik yaratmasıdır. Böyle bir kişinin işsiz kalması beklenemez!” dedi.

 

Öğrenciler; “İş Dünyası Fırsat Yaratsın!”

Konferansta söz alan öğrenciler, genç girişimcilere iş dünyasının fırsat sağlamadığını ifade etmesi üzerine, Çalapkulu; “Girişimci ve yenilikçi bir ruha sahip olan genç arkadaşımız mutlaka farkındalık yaratacaktır. Bu noktada elbette zorluklar çıkacaktır. Benim güzel bir fikrim var demek, size altın tepsi içinde buyur uygulama şansını vermez! Aksine güzel fikrinizi, girişimciliğinizle, iş dünyasına farklı kanallarla sunmanız, dahası farkındalık yaratmakla mümkündür! Dedi.

 

Konferans sonrası öğretim üyeleri, Başkan Çalapkulu ve öğrenciler sohbet ettiler. Bor Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri 2013 yılında yenilikçi ve Bor iktisadi ve sosyal yaşama pozitif katkı sunan etkinliklere devam edeceklerini ifade ettiler.

 

 

Editör: TE Bilişim