Niğde İş- Kur Müdürlüğü ile entegrasyona giden T.C. Kemerhisar Belediyesi, İş- Kur Müdürlüğünün başvuru noktasını açtılar. Artık iş arayanlar ve işverenler Kemerhisar ’da çözüm bulacaklar.

Haber: Gökhan ÖZBEK

 

İş arayan ve işverenlerin buluşma noktası olan İş-Kur Müdürlüğü Kemerhisar Belediyesi ile ortak çalışarak Başvuru Noktası açtılar.

T.C. Kemerhisar Belediyesi personellerinden Alican Soylu ve Murat Zilkar, İş- Kur tarafından gerçekleştirilen iç hizmet eğitimi sonrası, belediye bünyesinde faaliyete geçtiler.

Artık Türkiye’nin neresinde olursa olsun iş arayan ve iş vermek isteyen kişiler Kemerhisar Belediyesi İş-Kur Başvuru Masası’na gelerek çözüm bulabilecekler.

Konu ile ilgili Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı; “ Göreve geldiğimiz günden itibaren istihdam noktasında sürekli ve karşılıklı talepler oluyordu. Bu konu ile ilgili geçtiğimiz aylarda istihdam masası oluşturduk. Niğde çapındaki tüm potansiyel işyerlerini gezerek, boş pozisyonların listesini ve bu pozisyonlara yerleşebilecek kişilerin özelliklerini kayıt altına aldık. Bize yapılan başvurulardan bu özelliklere uygun kişileri, işverenlere yönlendirdik. Eylül ayında 17, Kasım Ayında 21, kişi olmak üzere toplamda 38 kişiyi istihdam ettik.

Gelen taleplerin fazlalaşması üzerine İş-Kur Niğde Müdürlüğü ile temas kurduk. Değerli müdürümüz Mustafa Toköz ile yaptığımız görüş alışverişi sonrası belediye bünyesinde başvuru noktası oluşturma kararını aldık. Müdürümüz konu ile ilgili 2 personelimizi eğitime tabi tutmak istediklerini ifade etmesi üzerine, bizde belediye bünyemizden arkadaşlarımızı görevlendirdik.

Alınan eğitim sonrası Niğde İş-Kur Müdürlüğü, Kemerhisar Belediyesi içinde Başvuru Noktası açma hakkı vermesinden sonra bizde gerekli alt yapı çalışmalarını yaparak başvuru noktamızı açtık” dedi.

Bölgemize Hizmet Edecek…

Oluşturulan başvuru noktası için kişinin bizzat başvurması gerektiğini ifade eden Başkan Kirazcı; “Türkiye’nin neresinde, ne gibi iş var, ne gibi pozisyon var artık elimizin altındaki sistemle biliyoruz. Bu sistem sayesinde belediyemize gelen herkese doğru, resmi ve sağlıklı bir yönlendirme yapıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti her vatandaşın başvurusunu alıp, gerekli teması sağlayarak istihdam ediyoruz. Öncelikli olarak sadece Kemerhisar’da değil tüm bölgemizde ki işsiz kardeşlerimize kolaylıklar sağlamak istiyoruz. Bu bölgede ki vatandaşlarımız bu iş için Niğde’ye gitmesine gerek kalmayacak. Buyursunlar, güler yüzlü personelimiz, sıcak çay ikramı altında başvurularını alarak, uygun iş yerleri ve pozisyonları aktararak, hizmet ettiğimiz gibi, sisteme girilen iletişim bilgileri ile Türkiye’nin farklı noktalarında ki işverenlerde kendilerine ulaşabileceklerdir. Başvuru sonrası belediyemiz, İş-Kur onaylı başvuru alındı belgesi verilecektir.” dedi.

Hedef Ayda 100 Kişiyi İstihdam Etmek…

Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, 30 Mart öncesi işsizlikle mücadele edeceklerini ve Kemerhisar’da sıfır işsizlik sloganıyla başa geldiklerini vurgulayarak; “ İstihdam ve İşsizlik kavramları Kemerhisar’da yan yana yaşamayacak! İşsizliğe karşı açtığımız savaş, Kemerhisar’da meyvelerini vermeye başladı. Artık sadece Kemerhisar’a değil, bölgemize hizmet etmek istiyoruz. Bu yüzden hedefimiz bölgemizden her ay 100 işsizimizi istihdam etmektir” dedi.

Açılan başvuru noktası ile artık bir ilçe gibi hareket eden Kemerhisar, Ocak 2015’den sonra kurumsallaşma adına yeni projelerin geleceğini müjdeledi.

 

 

Editör: TE Bilişim