Ahiler Kalkınma Ajansı 2013 yılı Mali Destek Programı proje başvuru sonuçları ilan edildi. Vali BARUT İl Özel İdare Projeleri ana ekseninde ilimizden yapılan proje başvurularını değerlendirdi

Niğde İl Özel İdare'den Kalkınma Ajansına 4 Proje Teklif Edildi

         2013 yılı Ahiler Kalkınma Ajansı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı ve Sektörel Rekabet Edilebilirlik Mali Destek programına yapılan başvuruları değerlendiren Vali Âlim BARUT Niğde İli'nden toplam 77 proje başvurusu yapıldığını dile getirdi.  77 projenin dağılımına bakıldığında 57 adet Sektörel Rekabet Edilebilirlik Mali Destek Programına, 20 adet ise Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programına proje başvurusu yapıldı.

         Kalkınma Ajanslarının kurumların kendi öz bütçelerinin yanısıra ek kaynak oluşturduğunun altını çizerek değerlendirmesine başlayan Vali BARUT;

          "İlde yeni bir şeyler ortaya koymak istiyorsak, yeni fikirlerin hayata geçmesini istiyorsak Ahiler Kalkınma Ajansı'nın mali destek programı ve diğer hibe mekanizmalarının mali destek programları kaçırılmaması gereken fırsatlardır.

          Gerek kamu gerek özel sektörümüz hibe mekanizmalarından hak ettiği payı almak için özgün projelerini hazırlayıp hibe desteği talep etmesi gerektiğini her platformda vurgulamaya çalıştım. 2013 yılı Ahiler Kalkınma Ajansı Mali Destek Programı sonuçlarına baktığımızda toplam 311 projenin başvurusu yapıldığını ve ilimizden ise 77 proje başvurusu yapıldığını görmek güzel.

         İlimizdeki KOBİ'lerin Sektörel Rekabet Edebilirlik Mali Destek Programı’na 57 proje ile başvurması ve programda en fazla başvurunun ilimizden yapılması sanayicimizin üreticimizin yeni bir şeyler üretme ve bunu halka arz etme noktasında ne kadar iştahlı olduğunu göstermektedir. Umuyor ve diliyorum ki projeler özgün ve hibeye değer projeler olur ve ilimiz bu sektörde hak ettiği hibe desteğini alır." dedi.

         Kamu kurumlarından yapılan proje başvuruları ve il özel idaresinin yaptığı proje  çalışmalara değinerek açıklamalarını sürdüren BARUT;   

         "Kamu kurumlarımızı yaptıkları proje çalışmalarından ötürü kutluyorum. Hiçbir yan geliri olmamasına karşın cefakar bir çalışma örneği sergileyen kamu görevlilerimiz toplam 20 projeyi ilimiz adına Ahiler Kalkınma Ajansı'na teslim etmişlerdir.

 

         Niğde İl Özel İdaresi'nin diğer kamu kurumlarına örnek teşkil edecek şekilde azami proje başvurusu ile Kalkınma Ajansı'ndan hibe almak üzere müracaatını gerçekleştirdiğini takdirle müşahade ettim.

         Niğde İl Özel İdaresi ise Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı başlığında 4 proje vererek ilimizde en fazla projeyi üreten kurum olmuştur. Proje başlıkları özgün olduğu için burada projelerin adlarını zikretmeyeceğim. Ancak, idaremizin çalışma kolu olan altyapı ve yenilenebilir enerji konularında projeler üretilmiştir. Üretilen projeler direk köylümüze yönelik olarak tasarlanmıştır. Proje çalışmalarını gerçekleştiren ekibi Genel Sekreter Ali NEBOL nezdinde kutluyor ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

         Umarım bu sektörde de ilimiz hak ettiği projeleri alır ve uygulayarak ek kaynaklar oluşturmuş olur. Bu ve bunun gibi diğer destek mekanizmalarının gerek kamu gerek özel sektörle yakından talip edilip ilimizden proje üretilerek ilimize ek kaynak sağlanması en büyük dilek ve temennimdir."


Editör: TE Bilişim