Niğde İl Özel İdare Sekreterliğine  ait; genel bilgilerin, faaliyetlerin, amaç hedeflerin kurumsal kapasitenin, öneri ve tedbirlerin yer aldığı faaliyet raporu meclis üyelerine dağıtıldı

 

Niğde İl Özel İdare Sekreterliğine  ait; genel bilgilerin, faaliyetlerin, idaremize ilişkin bilgilerin, amaç hedeflerin kurumsal kapasitenin, öneri ve tedbirlerin yer aldığı Mart Ayı gündeminde kabul edilen  2012 yılı faaliyet raporunun meclis üyelerine dağıtımı yapıldı.

    

İl Özel İdaresi tarafından Stratejik Plan ve 2011 Yılı Performans Programına uyumlu olarak hazırlanan 2011 yılı gelir ve gider bütçesi, yıl içinde yapılan faaliyetler ve gerçekleşmelerinin yer aldığı 2011 Yılı Faaliyet Raporunun takdiminde Vali Âlim BARUT şunları söyledi;

 

         "Niğde İl Özel İdaresi7nin 2012 yılına ait faaliyet raporu 5302 sayılı İl Özel İdare Kanununun 39. maddesi ile 5018 sayılı kamu Mali Yönetim ve kontrol Kanununun 41. maddesinin dördüncü fıkrasına uygun olarak saydamlık ve hesap verme sorumluluğu çerçevesinde hazırlanmıştır.

         Hazırlanan 2012 yılı faaliyet raporuyla İl Özel İdaresinin yapmış olduğu faaliyetlerin kamuoyuna duyurulması, kaynakların belirlenen amaç ve hedefler doğrultusunda planlı, etkili ve verimli kullanılması hususunda değerlendirilmesi, performans ölçümü ve sonuçların raporlanması amaçlanmaktadır.


         2012 yılı faaliyet raporu genel anlamda idarenin harcama yetkisi verdiği ve ödenek kullandırdığı harcama yetkililerine ait faaliyetlerin bileşkesi olarak mali tabloları, performans ölçütlerini, idarenin geleceğe dönük öngörülerini , 2012 yılı için faaliyet değerlendirmesi, yürütülen yatırım hizmetlerini  ve önemli projelere ait bilgileri konu almaktadır. Bu çalışmalar aynı zamanda İl Genel Meclisi'nin de 2012 yılı performansı olmaktadır.

         Niğde İl Özel İdaresi sınırlı kaynakları yerinde, tasarruflu ve etkin bir şeklide kullanarak ulumuzun gelişmesi, kalkınması ve ihtiyaçların karşılanmasına katkıda bulunacak hizmetler yapmıştır. Niğde İl Özel İdaresi faaliyetlerini yerine getirirken 2012 yılında olduğu gibi ileriki yıllarda da kaynakların büyük bir titizlikle etkili ve planlı bir şekilde kullanacaktır.

         Niğde İl Özel İdaresi'nin 2012 yılı faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde ve faaliyet raporunun hazırlanmasında emeği geçenleri gayretlerinden dolayı kutlar, başarılarının devamını dilerim."



 

Editör: TE Bilişim