Ahiler Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Kasım-Aralık Ayı Teknik Destek başvuru sonuçlarını açıkladı.


Toplam 34 proje başvurusunun yapıldığı dönemde 24 proje desteklenmeye hak kazanırken, Niğde’den 7 proje başarılı bulundu. Başarılı bulunan yedi projeden ikisi ise Niğde İl Özel İdaresi'ne ait.


Niğde İl Özel İdaresi'nin hazırladığı "İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi" ile "ISOIEC27001:2005 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Temel Eğitimli" isimli projeler için önümüzdeki günlerde düzenlenecek Nevşehir'de Ahiler Kalkınma Ajansı merkezinde düzenlenecek imza programı ile sözleşmeler imzalanacak.


Özel İdarenin projelere bakışı ve ildeki proje anlayışıyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Vali Âlim Barut;"Niğde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve ekibine yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Niğde İl Özel İdaresi kanunla belirtilen birincil hizmetlerini aksatmadan ve muntazam bir biçimde yürütürken, yenilikleri de kamuya entegre etmenin gayreti içindedir. Bu yönde projeler hazırlamış, hazırlamaktadır. İdaremizin yaptığı bu çalışmalar kuşkusuz ki, hem diğer kurumlara örnek olmakta, hem de kamunun ağır hantal bir yapıda olmadığını ve proje üretmede de önderlik yapabileceğinin bir göstergesidir. Kaliteli proje hazırlandığı zaman hem Ahiler Kalkınma Ajansı nezdinde destek buluyor hem de ilimizde diğer girişimcilere ufuk açıyor. Benim Niğdelilerden ricam proje bazlı çalışmaları es geçmemeleri ve bu projelerle ilimize ek kaynaklar yaratmasıdır. Önümüzdeki günlerde başvuru süreci tamamlanacak olan mali destek programına da ilimizden  kaliteli projeler sunulması ve destekler alınması bizleri memnun edecektir. İlimizden teknik destek projesi kapsamında başarılı bulunan yedi projenin sahiplerini kutluyor proje kapsamında yapılacak faaliyetlerin ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.



Editör: TE Bilişim