Niğde yıllardır özlemle beklediği havaalanına kavuşuyor. 

Niğde, Aksaray, Ereğli,  gibi Karaman'a yakın il ve ilçelerin faydalanacağı Karaman Havaalanı 2016 yatırım prgramına alındı, inşaatı bu yıl başlıyor. 


B
ölge tarihinin en önemli projelerinden biri olan Havaalanı Projesi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 2016 yatırım programına alındı. Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan " Havalanı Projesi'nde çalışmalar bu yıl içerisinde başlayacak" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI MÜJDELEDİ...

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Havalanı Projesi ile ilgili dün yaptığı  açıklamada şunları kaydetti; " Karaman Havalanı Projesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız tarafından 2016 yatırım programına alınmıştır. İnşallah bu yıl içerisinde havaalanı yapım çalışmalarına başlanacaktır. Yaklaşık 3 yıl sürmesi planlanan çalışmalar sonucunda Karaman'ımız ve bölge iller havaalanına kavuşacak."



Karaman Sudurağı mevkiine yapılacak olan havaalanının sosyal kültürel ve ekonomik anlamda ilimize büyük katkı sağlayacağını ifade eden Başkan Çalışkan; " Özellikle yurtdışında yaşayan gurbetçi hemşehrilerimizin sayısı oldukça fazla. Yapılacak olan havaalanı sayesinde hemşehrilerimiz bulundukları ülkeden hava yoluyla doğrudan Karaman'a gelme imkânına kavuşacaktır. Ayrıca, Niğde, Aksaray, Ereğli, Mut, Mersin gibi yakın il ve ilçeler bu havaalanından faylanacaktır. Bu bağlamda havaalanının şehrimize ekonomik ve sosyal anlamda da büyük katkısı olacak."

Ereğli’ye 60 Km.

Karaman Havaalanı, Proje alanı karayolu mesafesiyle Karaman il merkezine yaklaşık 20 kilometre, Konya’nın Ereğli ilçesi merkezine yaklaşık 60 kilometre Konya ili merkezine ise yaklaşık 130 kilometre mesafede. Projede bir adet pist bir adet apron bir adette taksirut planlanmakta. Ayrıca iç ve dış hatlar terminali ve havalimanı için gerekli tüm üst yapı tesislerin yapımı gerçekleştirilecek. Karaman havalimanı projesi kapsamında üst yapı tesisleri de dâhil olmak üzere 378 bin hektarlık alana sahip olacak.

Komşudan Al Haberi - Kaynak: ereglihaberleri.com

Selim Gökel'in notu; yorumlardan da anlaşıldığı üzere sanki haber gerçek bir Niğde'ye müjde gibi algılanmış. Oysa bu bir eleştiri, ti! haberidir. Mesaj içeren haberdir. Sadece şunu akla getirmek istedik. Hani Niğde Havaalanı, Ereğli, Aksaray, Niğde ortak havaalanı yapılacaktı. Haberde konu edilen Havaalanı Ereğli'ye  60 kilometre, Ereğli ise Niğde'ye 91 kilometre... Niğde'nin havalanı hayali yine bir yıkımla karşı karşıya...

Editör: TE Bilişim