CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde kent merkezindeki esnafları ziyaret etti, sorunlarını dinledi. El-Hacı Mahmut Caddesindeki esnaf ziyaretinde vatandaşlardan Gürer’e yoğun ilgi geldi. Mecliste halkın sorunlarını gündeme getirdiği için ve Niğde’nin adını mecliste duyurduğu için esnaf ve yurttaşlar Gürer’e teşekkür ettiler.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM çalışmaları dışında da her fırsatta köy, kasaba, ilçe ve merkezde ziyaretlerde bulunup; halkın ve esnafın sorunlarını dinlediğini, bu konuları bakanlara yazılı soru önergeleri ile ilettiğini kaydetti.
 
Bir yılı aşkın süredir devam eden ekonomik krizin çok ciddi tahribatlar yarattığını, vatandaşın alım gücünün daralması ile esnafın da bu durumdan doğrudan etkilendiğini anlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Acil ihtiyaçları dışında yurttaşlarımız, kısıntı ile yaşamak durumunda kaldılar.  Sorunsuz küçük esnaf yok gibi, kirada olanlar kiralarını ödemekte zorlandıklarını ifade ediyorlar. BAĞ-KUR primleri ve vergilerden dert yanıyorlar. Esnaf, ‘Verilen destek bize ulaşmıyor. İşlerin daralmasının yanında borcumuz stoktaki malı karşılayamaz duruma geldi. Sattığımız ürün olsa da, artan fiyatlarla yenisini rafa koyamayacak haldeyiz’ diye dert yanıyor” dedi.
 
AKP iktidarlarının, artan işsizliğin yanında; işçi, işsiz, memur, emekli, engelli ve esnafın yaşadıkları sorunları görmezden geldiğini ifade eden Gürer, “Bankalara borcu olmayan yok. Gidiş iyi gidiş değil. Tabanda mutlu olduğunu söyleyen kimse yok.. İşsizler ordusuna her gün yenileri eklenirken, işi olan mutsuz, esnaf tek tek kepenk kapatıyor. Asıl tehlike, sorun yokmuş gibi yaşayan AKP iktidarı” dedi.
 
Tek tek işyerleri ve kahvehaneleri gezen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, son olarak ülkenin tek adam rejimi ile içine sürüklendiği durumdan  kısa sürede arınmanın yolunun parlamenter rejime dönüş olduğunu ifade etti. 
 
Editör: TE Bilişim